4 Nasa Astronotu Dünyaya Geri Döndü

09 Kasım 2021 14:58 Çevre
resimler-haber/NasaAubrey_Gemignani.jpg
google news

ABD Uzay Ajansı; SpaceX Crew-2 astronotlarının, ABD’nin Florida eyaleti açıklarında Meksika Körfezi’ne Crew Dragon Endeavour uzay aracıyla güvenli iniş yaparak Dünya’ya geri döndüğünü duyurdu. Astronotlar kıyıya döndükten sonra NASA'nın Houston'daki Johnson Uzay Merkezi'ne geri uçacaklar.

NASA’dan yapılan açıklamada, 4 kişiden oluşan uluslararası mürettebatın yörüngede 198 gün geçirdiği ve Crew-2 görevinin, bu yılın başlarında NASA’nın SpaceX Crew-1 misyonu tarafından tamamlanan 168 günü geçerek, ABD uzay aracı tarafından yapılan en uzun uzay uçuşu olduğu belirtildi.

Crew-2, 23 Nisan'da NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden bir Falcon 9 roketinde fırlatılmıştı. Crew Dragon Endeavour, kalkıştan yaklaşık 24 saat sonra 24 Nisan'da Harmony modülünün uzay istasyonunun ileri limanına demirlemişti. Kimbrough, McArthur, Hoshide ve Pesquet görevleri sırasında 84.653.119 mil yol kat ettiler, uzay istasyonunda 198 gün kaldılar ve Dünya çevresinde 3.194 yörüngeyi tamamladılar.

NASA yöneticisi Bill Nelson, ”Uluslararası Uzay İstasyonuna; başarılı, rekor kıran uzun süreli bir görevden sonra Shane, Megan, Aki ve Thomas'ın  güvenli bir şekilde geri dönmesinden mutluyuz.” İfadelerini kullandı.

“Başarılı uzaya fırlatmaların sağlanması için çok çalışan NASA ve SpaceX ekiplerini tebrik ediyorum. NASA'nın Ticari Mürettebat Programı, uzay istasyonunda bilim yapmak için güvenilir ulaşımı sağlamaya devam ediyor.”

Kaynak:nasa.gov/press