Alpay İsmail ÖZKAN Resim Sergisi

03 Ocak 2023 19:44 Kültür/Sanat
resimler-haber/resim_sergisi.webp
google news

Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi 2022-2023 sanat sezonunda İsmail Alpay Özkan’ın “İhmal” temalı resim sergisi ile devam ediyor.

1950 yılında Trabzon - Sürmene doğan sanatçı eğitimini Ankara Gazi Eğitimde resim üzerine yaptı. 29 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Sürmene Anadolu Lisesinden emekli oldu.  Resimlerini bakarak değil düşünerek yapan, çalışmaları renkçi tarzda olup, soyut, sürrealist ve fantastik ağırlıklı yağlı boya üzerine özgürlükçü yaklaşım ön plandadır. Çalışmalarında üstten aşağıya doğru akış olduğu gibi, bütünlük içinde çeşitlilik yer alırken obje ve renklerin dağılımı matematikseldir. Sanatın evrensel boyutunu düşünüp araştırmacı, çoğulcu, barışçı ve birleştirici özelliğini öğretmenliği boyunca öğrencilerine aktarmaya çalışan sanatçı çalışmalarıyla bireye, topluma ve geleceğe iz bırakmayı hedeflemektedir.

Alpay İsmail Özkan’ın bir birinden renkli 39 eserinden oluşan “İhmal” resim sergisi Trabzon Güzel Sanatlar Galerisinde 3 Ocak Salı günü saat 17:30 da sanat severlerin beğenisine açılacaktır.

Sergi 13 Ocak 2023 tarihine kadar açık kalacaktır.

Kaynak
İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ