Ankara’da Dolmuş Ücretleri

01 Mart 2022 20:24 Yaşam
resimler-haber/hadolmus.webp
google news

Toplu taşıma

Ankara Şehir İçi Yolcu Taşıma Ücretleri; (EGO Otobüs, Ankaray, Metro, Teleferik, Ankara Kent Merkezi Özel Toplu Taşıma Araçları (ÖTA) ve Özel Halk Otobüsleri (ÖHO), Başkentray)

Akıllı Kart Biniş Ücretleri

Ankarakart Bir Biniş Ücreti

Tam: 4,50 TL

Tam Aktarma: 2,25 TL

İndirimli: 2,50 TL

İndirimli Aktarma: 1,25 TL

Kullan At Bilet Bir Biniş Ücreti: 5,00 TL

Kredi Kartı İle Biniş: 5,50 TL

Nfc İle (Cep Tel.) Biniş: 5,50 TL

Öğretmen Bir Biniş Ücreti: 3,00 TL

İndirimli Öğretmen Bir Biniş Ücreti: 1,50 TL

(Ego Otobüsü) İlçe Belediyeler Biniş Ücretleri

Gölbaşı – Karagedik Tam: 4,50 TL, İndirimli:  2,50 TL

Çubuk - Toki – Sıhhiye Tam: 6,00 TL, İndirimli: 3,25 TL

(Özel Toplu Taşıma Araçları) İlçe Belediyeler Biniş ÜcreTLeri

Elmadağ – Lalahan Tam: 4,50 TL, İndirimli: 2,50 TL

Haymana – Gölbaşı Tam: 10,75 TL, İndirimli: 7,50 TL

Cenaze Otobüs Kiralama Ücreti (Solo): Saat:  67.50 TL

Cenaze otobüsü kiralama saat ücreti; 15 tam bilet fiyatına göre hesaplanır. Her araç için 5 saatlik kiralama bedeli depozito olarak alınır.   

Uyarılar:

Tam Ankarakartlarda 75 dakikalık süre içerisinde (istisnai hatlar hariç) en fazla 2 defa transfer imkanı sağlanmıştır, transfer ücreti 2,25 TL'dir. EGO Otobüs, Ankaray, Metro, Teleferik, Başkentray, kent merkezi ÖTA ve ÖHO'larda geçerlidir.

İndirimli Ankarakartlarda 75 dakikalık süre içerisinde (istisnai haTLar hariç) en fazla 2 defa transfer imkanı sağlanmıştır, transfer ücreti 1,25 TL'dir. EGO Otobüs, Ankaray, Metro, Teleferik, Başkentray, kent merkezi ÖTA ve ÖHO'larda geçerlidir.

Öğretmen Ankarakartlarda 75 dakikalık süre içerisinde (istisnai haTLar hariç) en fazla 2 defa transfer imkanı sağlanmıştır, transfer ücreti 1,50 TL'dir. EGO Otobüs, Ankaray, Metro, Teleferik, Başkentray, kent merkezi ÖTA ve ÖHO'larda geçerlidir.

Ankarakartınız ile geçiş yapmak için toplu taşıma araçları veya istasyonlarında bulunan kart okuma cihazlarına Ankarkartınızı yakınlaştırmanız yeterlidir. İşleminiz anında gerçekleşerek, kullandığınız Ankarakart özelliğine göre bir binişlik tutar Ankarakartınıza yüklü bakiyenizden düşülür. Kart okuma cihazının, kartın okunmasını teyit eden ses ve yeşil yanan ışık aracılığıyla ulaşım ücretinin ödenmiş olduğu anlaşılır. Kartınızda kalan bakiyeyi de kart okuma cihazlarının ekranında görebilirsiniz.

Eğer Tek Kullanımlık Ankarakartınız var ise, Ankarakartınızı aynı kart okuma cihazının üst kısmında yer alan yuvaya yerleştirmeli, cihazdan onay sesi geldikten sonra geri almalı ve tüm yolculuk esnasında yanınızda saklamalısınız.

Dolmuş

Ankara'da dolmuş ücretleri yeniden belirlendi. Yeni tarifeye göre. Tam ücret 5 - 6 TL, öğrenci ücreti ise 3 TL oldu.

Taksi

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası tarafından alınan karar ile 2022 güncel Ankara taksi ücretlerinde güncelleme yapılmıştır. Buna göre 2022 yılı için Ankara taksi ücreti “taksimetre açılış ücreti” 6 TL, “kilometre başı ücret” ise 4,70 TL‘ye yükseldi. Bu arada “bindi indi ücreti” ise  15 TL‘dir.

Bu ücretlendirmelerde gece ve gündüz tarifeleri ve de hafta içi ve hafta sonu tarifeleri aynıdır.