Basketbol Takımı Atina'daki Ano Liossia Olimpik Spor Salonu'nda

25 Şubat 2022 21:00 Spor
resimler-haber/A_milli_erkek_Basketbol_takımı.webp
google news

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu'nda yer alan A Milli Erkek Basketbol Takımı, deplasmanda Yunanistan ile oynadığı maçta 72-71 mağlup oldu.

Milli takımızın Başkent Atina'daki Ano Liossia Olimpik Spor Salonu'nda oynadığı üçüncü maçı NTV naklen yayınladı.

B grubunda Türkiye ve Yunanistan’ın yanında Beyaz Rusya ve Büyük Britanya bulunmaktadır.

A Milli Takımımız, 28 Şubat Pazartesi günü gruptaki dördüncü maçında yine Yunanistan ile karşı karşıya gelecek. İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki mücadele saat 20.00'de başlayacak.

Gruplarında ilk üç sırayı alan takımlar bir üst tura yükselecek. Takımlar, ilk grup aşamasında topladığı puanları bir üst turdaki gruplara taşıyacak. Milli takım, grupta ilk üç sırayı alması halinde A Grubu'nu ilk üç sırada tamamlayan ekiplerle eşleşecek. İkinci tur gruplarında ilk üç sırayı alan 12 ekip ise FIBA 2023 Dünya Kupası'nda mücadele etmeye hak kazanacak.

Milliler, B Grubu'nda ilk iki maçta Belarus'a deplasmanda 84-70'lik skorla mağlup olurken, Büyük Britanya'yı İstanbul'da 84-67'lik skorla yenmişti. Yunanistan ise Büyük Britanya'ya deplasmanda 78-69 yenilirken, evinde de Belarus'u 77-67'lik skorla mağlup etti.

Basketbol takımız, Yunanistan ile bugüne kadar 66. karşılaştı. Bu müsabakalardan 26 kez galip ayrıldı. Yunanistan ise 40 kez kazandı.