Engelli Bireylere Evde Bakım Yardımı

21 Haziran 2022 21:12 Gündem
resimler-haber/evde_hasta_bakımı_moren_haber.webp
google news

Engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle 2006 yılında başlatılan evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımız destekleniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engelli bireylerin öncelikle aile ortamında bakımlarının sağlanabilmesi amacıyla destek programları yürüttüklerini hatırlatarak, “Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam ve etkin katılımı, bağımsız bir şekilde yaşayabilmeleri için insan odaklı ve hak temelli hizmet modelleri uyguluyoruz. Bu modeller içinde evde bakım yardımı önemli yer tutuyor.” dedi.

Bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen hak sahibi başına aylık 2.354 TL ödeme yapıldığını hatırlatan Bakan Yanık, “Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 289 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık. Bu ay 547 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlandı.” dedi.

Kaynak
ASHB

Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash