Evans Profesyonel Yerini Yeniden Kazandı

16 Mayıs 2023 20:53 Spor
resimler-haber/Evans8-1.webp
google news

Reanne Evans, Landywood British Open'daki sonuçların sezon sonu dünya sıralamasında rakibi Ng On Yee'nin üzerinde bitirmesini sağladıktan sonra 2023/24 ve 2024/25 sezonları için World Snooker Tour'a geri dönecek.

Her ikisi de bu sezonun sonunda profesyonel devreden küme düştü, ikili Britanya Açık'a girdi ve hemen bir dönüş elde etmek için kendi yollarına gitmek için sonuçlara ihtiyaç duydu, Taylandlı Baipat Siripaporn Mart ayında Dünya Kadınlar Şampiyonası zaferinin ardından iki sıranın ilkini çoktan almıştı.

Evans, turnuva öncesi dar bir avantaja sahipti ve Ng'nin Landywood'daki çeyrek final aşamasında Çinli Bai Yulu'ya 3-2 yenilmesinin ardından konumu doğrulandı. Sonuç, Britanya Açık'ta finale yükselen Evans'ın, turnuvanın ardından dünya birinciliğini yeniden ele geçirecek olan Evans'ın sezon sonu sıralamasında Hong Konglu oyuncunun önünde bitireceği anlamına geliyordu.

12 kez dünya şampiyonu, geçen sezon Ocak ayında Stuart Bingham'a karşı Shoot Out'ta televizyonda yayınlanan bir maçı kazanan ilk kadın olarak profesyonel turdaki üçüncü büyüsüne başlayacak.

Kaynak
WWS