Nasıl Daha Hızlı Uykuya Dalınır Ve Daha İyi Uyunur?

13 Haziran 2022 20:56 Sağlık
resimler-haber/uyku_zohre-nemati_moren_haber_AIGuHD1.webp
google news

Hepimizin uykuya dalmakta zorlandığımız ya da gece uyandığımız akşamlar olur. Birçoğumuz için koronavirüs (COVID-19) salgını uykumuzu da etkilemiş olabilir.

Kaliteli uyku, zihinsel ve fiziksel olarak nasıl hissettiğimiz üzerinde büyük bir fark yaratır, bu nedenle yeterince uyumak önemlidir. Oxford Üniversitesi'nde uyku tıbbı profesörü Colin Espie ile daha iyi uyku için basit ipuçları önermektedir.

Burada bulacağınız tavsiyeler, uykunuz ve sizi iyi uyumaktan alıkoyan şeyler hakkında düşünmenizi sağlamanın iyi bir yoludur.

Uykunuzu iyileştirmek için yapabileceğiniz birkaç şey var ve bunlardan ilki uykunuza değer vermek, onu ciddiye almak.

1 uykunuza değer verin

Kulağa basit gelebilir, ancak hafta içi ve hafta sonları yeterince uyuduğunuzdan emin olmaya çalışın. Bu, erken yatmayı içerebilir veya aslında yatakta daha az zaman geçirmeyi içerebilir.

Hayatınızda uyumak için doğru yeri belirleyin

2 uykunuza öncelik verin

Bu, başka bir şey yerine aktif olarak uyumayı seçmek anlamına gelir. Şu anda olan her şeyle birlikte, normal rutininizde bir miktar bozulma görmeniz muhtemeldir. Zor olabilir, ancak düzenli bir uyku düzenini sürdürmek gerçekten önemlidir.

Sakinleşmeyi ve yatmayı taahhüt edin.

3 uykunuzu kişiselleştirin

Uyku çok kişiseldir, bu nedenle kişisel uyku ihtiyacınızı anlamak için biraz zaman ayırmalısınız. Yedi ila dokuz saat arasında uyumamız önerilebilir, ancak bu herkes için mutlaka aynı olmayacaktır.

Sizin için neyin doğru olduğunu ve gündüz ve gece programınıza neyin uyduğunu öğrenin.

Uyku pencerenizi çalıştırın

4 uykunuza güvenin

Hepimiz uyku için tasarlandık, bu yüzden kalıbınızı şekillendirdikten sonra uykunuzun sizin için işe yarayacağına güvenin. Ama uyuyamıyorsanız, uyanıksanız ve aradan çeyrek saat geçmişse bu yeterince uzundur. Sadece kalk, git ve bir süre başka bir şey yap. Uykulu yorgun hissettiğinizde yatağa geri dönün.

Uykunuzun doğal bir şekilde geleceğine güvenin

5 uykunuzu koruyun

Muhtemelen uykumuzu etkileyen en önemli şey, yarışan ve endişelenen zihindir ve buna, geceleri sizi rahatsız etmesinler diye, aklınızdaki şeyleri not alma zamanını da dahil edin.

Yatağa gitmeden önce rahatlayın

Evden çalışan ve bunu yapmak için yatak odalarımızı kullanmak zorunda kalanlarımız için.

Günün sonunda, tüm çalışma izlerini ortadan kaldırmaya, yatak odasını tekrar iyi bir uyku ortamına döndürmeye çalışın.

Tüm çalışma izlerini kaldır

Kaynak
Every-Mind-Matters

Photo by Zohre Nemati on Unsplash