Polenlere Karşı Erken Uyarı Sistemi Devreye Alınıyor

24 Eylül 2021 15:54 Yaşam
resimler-haber/_tarım_orman.jpg
google news

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli bahar aylarında artan polen alerjisi şikayetlerine karşı Polenlere Karşı Erken Uyarı Sistemi'ni devreye aldıklarını açıkladığı paylaşımlarda bulundu.  Paylaşımlarında;

"Ankara Üniversitesi ve Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün iş birliği ile her 10 kişiden birinde sağlık sorunlarına yol açan polenlere karşı erken uyarı sistemini devreye alıyoruz. Polen alerjisi olan vatandaşlarımız, saatlik yapacağımız uyarılarla tedbirini önceden alacak.

Ankara Üniversitesi ile imzaladığımız ikinci protokol ile tarımsal araştırma ve uygulama konularında öğretim elemanları ile TAGEM araştırmacıları arasında doğrudan temas ve iş birliğini teşvik edeceğiz.

Dünyada ve ülkemizde de büyük bir sorun olan antibiyotik direncini yönetmek için bitki sağlığı ve hayvan sağlığında kimyasal ilaçların yerine bakteriyofaj yani faydalı mikroorganizmaların kullanımı için birlikte çalışacağız.

Değişen dünya koşullarına karşı çiftçilerimizin, üreticilerimizin rekabet şartlarını daha da güçlendireceğiz." açıklamalarında bulundu.