"Sizin Perşembeniz" Sanatçı Buluşmaları

07 Haziran 2024 20:53 Kültür/Sanat
resimler-haber/küratör_derya_yücel.webp
google news

Derya Yücel ile Teknolojinin Küratörlüğü Söyleşisi

Küratör Derya Yücel tarafından yönetilecek söyleşide, sanat yapıtlarındaki teknolojik ilerlemelerin küratörlüğe etkileri ele alınıyor. Söyleşi, teknoloji ve sanatın kesişiminin sergi oluşturma sürecinde nasıl dönüşümler yarattığına odaklanıyor. Küratörlüğün kısa tarihçesiyle başlayacak program, sanat üretimindeki değişimlerin sergilerde ortaya çıkardığı yeni düşünme biçimlerine yoğunlaşıyor.  Söyleşi kapsamında, küratör Derya Yücel ve katılımcılar küratörlüğün geleceğini tartışıyor.

İstanbul Modern, “Sizin Perşembeniz” adlı uygulamasını Paribu desteğiyle gerçekleştiriyor. Müze, her perşembe saat 10.00-14.00 arasında ücretsiz olarak kapılarını tüm ziyaretçilere açıyor. Ziyaretçiler, İstanbul Modern’deki tüm sergileri ücretsiz olarak gezip ayda bir kez gerçekleştirilecek sanatçı atölyeleri, etkinlik ve film gösterimlerine katılabiliyor.

“Sizin Perşembeniz” Sanatçı Buluşmaları, sanatçıların yaratım süreçlerini ve sanatsal deneyimlerini katılımcılarla paylaştıkları atölye çalışmaları ve kısa söyleşileri içeriyor. Bu etkinliklerle ziyaretçilerini müzeyi, sanat yapıtlarını ve sanatsal üretim süreçlerini keşfetmeye davet eden İstanbul Modern, aynı zamanda sanatçılarla birlikte üretmenin kazandıracağı zengin deneyime kapı aralıyor.

Süre: 90 dk

Tarih: 13 Haziran 2024

Saat: 13.00-14.30

Mekân: İstanbul Modern Etkinlik Odası 2

Etkinlikler ücretsizdir.

Rezervasyon ve detaylı bilgi için: 0212 334 73 41 ya da [email protected]

Kaynak

İstanbul Modern