Sonsuz İzler

24 Eylül 2024 22:22 Kültür/Sanat
resimler-haber/sonsuz_izler_sergi_abidin_dino_YHhIGI2.webp
google news

Türkiye sanatının önde gelen isimlerini bir araya getiren “Sonsuz İzler” sergisi, 26 Eylül 2024 – 02 Kasım 2024 tarihlerinde Gallery 11.17’de sanatseverlerle buluşuyor.

Abidin Dino, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Burhan Doğançay, Selma Gürbüz, Yalçın Gökçebağ, Mehmet Gün, İbrahim Örs ve Mehmet Güleryüz gibi usta sanatçıların eserleri sergide yer alıyor.

Bedri Rahmi’nin halk sanatına dayanan desenli figüratif anlatımları; Abidin Dino’nun duygusal derinlik barındıran ince çizgi çalışmaları; Burhan Doğançay’ın kent yaşamını yansıtan kolajları ve soyutlamaları serginin öne çıkan eserleri arasında yer alıyor.

Ayrıca, Mehmet Gün’ün soyut ve minimalist çalışmaları, modern sanatın sınırlarını zorlamaya davet ediyor.

İbrahim Örs, geleneksel Türk sanatını modern bir bakış açısıyla harmanlayarak izleyiciye sunuyor. Eserlerinde, doğanın ve insan ilişkilerinin derin izlerini bulmak mümkün.

Yalçın Gökçebağ’ın pastoral sahneleri, geleneksel Türk köy yaşamını yücelten bir dinginlik sağlarken, onun gerçekçi ve doğal kompozisyonları izleyiciyi etkiliyor.

Selma Gürbüz’ün mitoloji, masal ve doğa temalı zengin figüratif dünyası ise izleyiciyi düşsel bir yolculuğa çıkarıyor.

Her bir sanatçı, kendi tekniği ve üslubuyla Türk sanatının farklı dönemlerini ve tarzlarını gözler önüne sererek, izleyicilere derin bir estetik deneyim yaşatıyor.

Gallery 11.17, bu sergiyle güçlü ve etkileyici bir sanat sunumu gerçekleştirerek, geçmişin izlerinden günümüzün yaratıcı enerjisine kadar uzanan bir yolculuğa sürüklüyor.

Gallery 11.17’deki “Sonsuz İzler” sergisi, Türkiye’nin sanatsal birikimini ve disiplinler arası zenginliğini deneyimlemek isteyen tüm sanatseverleri bu önemli sergiye davet ediyor.

“Sonsuz İzler” sergisi, 02.11.2024 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Açılış Kokteyli, 26 Eylül Perşembe 17.30-20.30

Adres

Fırın Caddesi, No.29

Ataşehir / İstanbul

Tel: + 90 (545) 845 26 80