Twitch Fenomeni Jahrein Milletvekili Adayı Olacak

14 Nisan 2021 21:24 Eğlence
resimler-haber/jahrein.JPG
google news

 

Twitch yayın platformunda 1.5 milyon takipçiye sahip olan Jahrein unvanlı Ahmet Sonuç yaptığı canlı yayınında ileriki milletvekili seçimlerinde milletvekili adayı olacağını açıkladı. Twitch fenomeni, 2023 yılındaki seçimlere katılmayı planladığını izleyenleriyle şu cümleleriyle paylaştı:

 “Ben bağımsız adaylığımı koyacağım. Oy verin vermeyin size kalmış. Bana inanırsınız güvenirsiniz güvenmezsiniz, o sizin takdiriniz. Kimisi dalga geçecek biliyorum. Ama dünyanın değiştiğini fark etmeyen yaşlı dinozorlardan da yorulduk.”

Dünyadaki değişimin gerçekleşeceğini, bu değişimi yaşları itibariyle anlamakta zorlanan orta yaş üzeri insanların kitlelerin geleceği adına karar verici olmalarının mümkün olmadığını belirten fenomen; İsveç, Finlandiya, Kanada gibi Avrupa ülkerinde yavaş yavaş başa geçen kişilerin genç olmalarını örnek gösterdi.

                                             

“ Benim amacım aslen bir şeylerin politik arenada, siyasi arenada değişmesi. En azından partizanlıkla oyum garanti düşüncesi. Artık kolay kolay oy alınamasın. Kürsüde sizi ilgilendiren her konuda konuşurum, her konuda o kürsüde konuşurum.’’ sözleriyle kendini açıklayan fenomen siyasi arenada çok sporcu olduğunu söyleyerek yapmak istediği şeyin  abes bir şey olmadığına dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl da Jahrein böyle bir söylemde bulunuş, ancak o zaman ciddi olmadığını belli etmişti. Yapılan son yayından sonra takipçileri Jahrein’in bu meseleye daha ciddi yaklaştığını aktardı.