2021 Kadir Gecesi Ne Zaman?

03 Mayıs 2021 22:41 Yaşam
resimler-haber/camitavanı.jpg
google news

Kadir Gecesi Ne Zaman? 2021 Yılı

Kadir Gecesi bu yıl Ramazan ayının 26. günü olan 8 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleşecek. Kur’an’ın indirildiği geceyi ifade eden Kadir Gecesi bu sebeple Müslümanlar için önemli ve kutsal sayılan özel günlerden biri.

Kur'an'da Kadir Gecesinden Kadir Suresi'nde bahsedilmiştir:

Şüphesiz ki biz Kur’ân’ı kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesi nedir, nereden bileceksin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için inerler de inerler. O gece, esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar.

Kadir Gecesi, üç ayların sonuncusu olan ramazan ayının yirmi yedinci gecesine rastlamaktadır. İslam peygamberi Muhammed Kadir gecesinin hangi gece olduğunu kesin şekilde belirtmemiş, ancak; "Siz Kadir gecesini Ramazan'ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız" demiştir.

Kadir Gecesi Hangi Duayı Edelim?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın geçen yıl yayınladığı mesajında: “Hz. Muhammed bu mübarek gece ile ilgili; “Kim inanarak ve sevabını Yüce Allah’tan umarak Kadir gecesini dua ederse onun geçmiş günahları bağışlanır” buyurmuş ve bu gece; “Allah’ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” şeklinde dua etmemizi tavsiye etmiştir.” şeklinde af dileyici dualarda bulunmamız gerektiğini ifade etmiştir.