26 Nisan’da Pembe Süper Ay

24 Nisan 2021 21:54 Kültür/Sanat
resimler-haber/pembeaykapakson_zGRRDBQ.jpg
google news

Bu yılın Pembe Ay'ı olarak da bilinen Nisan 2021 dolunayı, 2021'in ilk "Süper Full Ay"ı olacak ve 26 Nisan'da Akrep burcunun derin ve gizemli ruhunda yükselecek.

Ayın dünyaya en yakın olduğu zamanlar, yeni ay ve dolunay fazlarıyla birleşiyorsa Süper Ay denildiğini belirten Astrolog Hande Kazanova, yapılan araştırmalara göre Süper Ay zamanlarında duygu iniş çıkışlarının çok yüksek olduğunu, ekstrem bazı olaylarlarla karşılaşılabildiğini ve dolunayın doğal afetleri tetiklediğini belirtti. 
Bu pembe dolunay akrep burcunda gerçekleşeceği için de en derin duygulara ve en karanlık sırlara ışık tutacaktır.

Neden Pembe Ay Deniyor?

Dolunay isimleri; Amerikan Yerlileri, Amerikalılar ve Avrupa kaynakları da dahil olmak üzere birçok yerden gelmektedir. Geleneksel olarak, her dolunay adı sadece dolunaya değil, meydana geldiği ayın tamamına uygulanırdı.

Pembe Ay

Her ne kadar bu ismin Ay'ın rengiyle ilgili olmasını istesek de, gerçek oldukça farklı. Aslında, Nisan dolunayı genellikle Kuzey Amerika'ya özgü erken ilkbahar çiçeklerinden belirli bir kır çiçeği türüne karşılık geliyor: Alev Çiçeği, Phlox subulata - genellikle sürünen phlox veya moss phlox olarak adlandırılır - aynı zamanda "yosun pembesi" olarak da biliniyor.

 

Alev Çiçeğinin Özellikleri

Alev çiçeği, 67 ayrı türü bulunan yüksükotugiller familyasına ait pembe çiçekli bir bitkidir. Kuzey Amerika kökenli olmasına rağmen dünyanın pek çok yerinde yetiştiriliyor.

Kızılderililer bu bitkinin 40 farklı türünü süsleme, gıda, ilaç ve bakım amaçlı kullanmayı biliyorlarmış. Tek veya çok yıllık olabilen alev çiçeklerine dağ çayırlarında, orman altlarında ya da su kenarlarında rastlanabilir.

Bitkinin türüne göre ilkbahardan sonbahara kadar çok hoş kokulu, pembe çiçeklerini açabiliyor.

Alev çiçekleri bol güneşli ama hava akımlarının çok olduğu rüzgârlı ortamları, organik madde yönünden zengin ve ayrıca gübre verilmiş toprakları sever.

Yazın çiçek açtığı dönem boyunca bol bol sulanmaları ve suyunun ihmal edilmemesi gerekir. İlk yıl çiçeklenen bitki, Ocak ayında ekildiğinde Ağustos ayı ortasında çiçeklenir. Takip eden yıllarda, havaların ısınmasıyla birlikte çiçeklenme dönemi başlar. Bitki bir kez çiçeklenmesini tamamlandığında, küçük yaprakları yıl boyunca yeşil kalır.

Alev çiçeği için bahçenizde sıcak öğleden sonra güneşinde kavurmayacağı bir yer seçmelisiniz. Düzenli sulama ve iyi drenaj bu bitkinin bakımı için olmazsa olmazlardan.

Alev çiçeklerinin çoğaltılması, genellikle yeşil gövde çelikleriyle ya da kökten ayırma yoluyla çoğaltılır. Bitkinin kökten bölünmesi ve bahçedeki yeni yerlerine dikilmesi, ilkbahar ya da sonbahar mevsimlerinde yapılır.

Avrupa’da alev çiçeğinin çiçeklerin dilindeki genel anlamı “uyum” ve “birlik”tir. Fakat bu anlam rengine göre de değişebiliyor. Örneğin beyaz alev çiçeği, “Sana karşı boş değilim” anlamını taşırken, pembe alev çiçeği ise “Ben de seni çok seviyorum, kardeşim...” anlamına geliyormuş.

Kaynaklar:

Bitkiavcıları

Hande Kazanova Youtube