65. Grammy Ödüllerinde Beyoncé’nin Rekoru!

18 Nisan 2023 20:29 Eğlence
resimler-haber/beyonce.webp
google news

Müzik dünyasının en prestijli ödülleri Grammy’ler, 5 Şubat 2023’te Los Angeles’da gerçekleşen törenle yılın en başarılı müzisyenlerini ağırladı. 65. Grammy Ödülleri'nde, büyük ödüller Adele, Beyonce, Harry Styles ve Kendrick Lamar'ın oldu. Bu sene tam dokuz dalda adaylık alan Beyoncé bu adaylıkların dördünde altın gramofona sahip olarak ödül tarihine geçti.

Beyonce, “en iyi dans-elektronik albüm”, “en iyi R&B şarkısı”, “en iyi geleneksel R&B performansı", “en iyi dans elektronik şarkısı” kategorilerinde Grammy sahibi olurken, tarihi bir rekora da imza attı. Böylece Beyoncé, yıllardır rekoru elinde bulunduran Georg Solti‘nin rekorunu toplam 32 ödülle ele geçirdi.

Geçtiğimiz yazın başında çıkardığı üçüncü solo stüdyo albümü “Harry’s House” ile hem En İyi Pop Vokal Albümü hem de Yılın Albümü ödüllerini kazandı. En İyi Yeni Sanatçı ödülü Samara Joy‘a giderken yılın şarkısıysa Bonnie Raitt‘in ‘Just Like That’i seçildi. Yılın Kaydı ödülüyse ‘About Damn Time’ ile Lizzo‘nun oldu. Ayrıca gecede En İyi Sesli Kitap ve Hikaye Anlatma Kaydı kategorisinde kazanan ünlü oyuncu Viola Davis, Emmy, Oscar ve Tony ödüllerinin ardından Grammy de kazanarak EGOT ünvanını elde etti.

Yılın Şarkısı: ‘Just Like That’ – Bonnie Raitt

 Yılın Albümü: “Harry’s House” – Harry Styles

Yılın Kaydı: ‘About Damn Time’ – Lizzo

En İyi Yeni Sanatçı: Samara Joy

En İyi Solo Pop Performansı: ‘Easy on Me’ – Adele

En İyi Grup ya da İkili Pop Performansı: ‘Unholy’ – Sam Smith & Kim Petras

En İyi Pop Vokal Albümü: “Harry’s House” – Harry Styles

Yılın Prodüktörü: Jack Antonoff

64. Yıllık Grammy Ödüllerinde ise Silk Sonic grubu, yılın kaydı, yılın şarkısı, en iyi R&B şarkısı ödüllerini "Leave the Door Open" adlı şarkılarıyla kazanmıştı.