Boğaz Kıyılarında Yankılanan Cömert Bir Ses

21 Mayıs 2023 18:55 Eğlence
resimler-haber/Fatoumata_Diawara_the_marmara.webp
google news

Fatoumata Diawara 17 Temmuz 2023'da The Marmara Esma Sultan Yalısı’nda müzikseverler ile buluşuyor. Yaratım sürecine ruhunu, sevgisini ve bedenini koyduğunu söyleyen Fatoumata Diawara'nın yeni albümü London KO, geçtiğimiz haftalarda dinleyicisiyle buluştu. Birbirinden farklı türleri bir araya getiren Diawara'nın aşk ve neşe dolu müziği, The Marmara Esma Sultan Yalısı'nın eşsiz Boğaz manzarasıyla birleşiyor. 17 Temmuz'da gerçekleşecek konserin biletleri satışta.

Müzikle iyileşilen, müzikle iletişim kurulan, müzikle yaşanan bir coğrafya: Afrika… Fatoumata Diawara, ileri görüşlülüğü ve zaman kavramını aşan müzikal vizyonuyla Afro-pop’a yeni bir pencere açıyor. 2011’deki güçlü çıkışını sağlayan Fatou ve 2018 tarihli Fenfo albümlerinde toplumsal sorunlara eğilirken aşk dolu pozitif fikirlerden ödün vermeyen Diawara, şarkılarında insanı en yalın hâliyle anlatıyor.

Şarkılarını, Mali’nin resmi dili olan Bambaraca ile söyleyen Fatoumata Diawara, Herbie Hancock, Bobby Womack, Flea ve David Crosby gibi isimlerle sahneye çıkıp kayıtlara girmiş, Brit-pop efsanesi Blur’un solisti Damon Albarn’ın Africa Express projesinde de yer almıştı.

Müziğe nefes kesici bir artistik vizyon ile yaklaşan Diawara’nın canlı ve rengârenk dünyasını keşfetmek üzere İstanbul’un en etkileyici manzarasına sahip mekânlardan The Marmara Esma Sultan Yalısı’nda müzikseverler ile buluşuyor.

Kaynak
İKSV