Amerika'nın Kalbinden Boğaz'a Uzanan Güçlü Bir Tını

28 Mayıs 2023 10:03 Eğlence
resimler-haber/Lizz_Wright_istanbul.webp
google news

Caz, folk ve Americana türlerini bir araya getirmesi ve dikkat çeken sofistike vizyonuyla döneminin önemli solistleri arasına giren Lizz Wright, 30. İstanbul Caz Festivali'nde sevenleriyle buluşacak. 18 Temmuz'da gerçekleşecek konserde Wright'ın hemen öncesinde caz, flamenko ve Latin müziklerine eşsiz vokaliyle hayat veren Elif Sanchez sahnede.

Karanlık ve derin alto vokalindeki kusursuz teknikle duygu dolu şarkılar söyleyen Lizz Wright, şarkılarıyla Amerika’nın tarihine ışık tutuyor. Georgia’daki köklerine uygun bir biçimde gospel vokaliyle başladığı müzik kariyerine, doğduğu kıtanın tüm müziklerinden etkilenerek devam eden Wright, her üretiminde imzasını korurken yenilikleri de kucaklıyor.

İlk albümü Salt sayesinde farkına vardığımız nazik sesindeki kendinden emin hava, tarzına mütevazı bir güç katıyor. Caz, folk ve Americana türlerini bir araya getirmesi ve dikkat çeken sofistike vizyonu onu yıllar içinde türünün önemli solistlerinden bir hâline getirdi. Güneyli köklerine döndüğü Grace albümündeki birleştirici diliyle övgü alan Lizz Wright’ın bu performansı, festival izleyicisine onunla tanışmak için harika bir fırsat yaratacak.

Müzik türleri arasında pürüzsüz geçişlerin yaşanacağı gecede Lizz Wright öncesinde, caz, flamenko ve Latin müziklerine eşsiz vokaliyle hayat veren Elif Sanchez izleyiciler ile olacak.

Kaynak
İKSV