Akçaabat Belediyesinden Anlamlı Resim Sergisi

24 Ağustos 2021 22:53 Kültür/Sanat
resimler-haber/akçaabat_belediyesi_resim_sergisi_morenhaber.jpg
google news

Akçaabat Belediyesi, Akçaabatlılar Vakfı, Akçaabat Uluslararası Bilim Kültür Sanat Derneği ve Paris Trabzonlular Derneği tarafında Akçaabat’ta anlamlı bir sergi hayata geçiyor.

Ülkemizin Batı ve Ege bölgelerinde çeşitli illerde meydana gelen orman yangınları sonrasında duyarlılıklarını ortaya koymak isteyen Trabzonlu Resim sanatçıları eserlerini yanan ormanların yeniden hayat bulması için üretecekler. Trabzonlu 30 Ressam tarafından yapılan resimler "Orman Hayattır, Sende Bir Resim Al" sloganı ile sergilenerek geliri yanan ormanlarımızın yerine yeni fidanlar dikilmek üzere bağışlanacaktır.

“Orman Hayattır Sende Bir Resim Al” sergisi Trabzonlu 30 Ressamın eserleriyle 27 Ağustos 2021 Cuma günü saat 16.30 da Akçaabat Belediyesinin Hamam Çimeni Çarşısındaki Resim Galerisinde açılacaktır.

Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “ Akçaabat Belediyesi, Akçaabatlılar Vakfı, Akçaabat Uluslararası Bilim Kültür Sanat Derneği ve Paris Trabzonlular Derneği iş birliğinde “Orman Hayattır Sende Bir Resim Al” projemizi hayata geçiriyoruz. Trabzonlu 30 ressamımızla konuşarak onlardan sergilenmek üzere birer resim yapmalarını istedik. Eserlerin bedelinin ise fidan olarak bağışlanacağını söylediğimiz de ise ressamlarımız ayrı bir mutluluk yaşadılar.

Açacak olduğumuz sergide sergilenecek olan resimlerin bedelleri yanan ormanlarımızın yerine fidan olarak bağışlanacaktır. Bu vesile ile 27 Ağustos 2021 Cuma günü saat 16.30 da Akçaabat Belediyesinin Hamam Çimeni Çarşısındaki Resim Galerisinde açılacak olan “Orman Hayattır Sende Bir Resim Al” resim sergisine tüm halkımızı davet ediyorum. Trabzonlu 30 ressamımıza katkılarından ötürü teşekkür ediyorum.” Dedi.