Ankara Belediyesi Meslek Kurslarında Yeni Dönem Başlıyor

20 Ekim 2021 19:38 Gündem
resimler-haber/ankara_beltek_meslek_kursları.jpg
google news

Ankara Büyükşehir Belediyesinin herkese açık mesleki eğitim kurslarında yeni eğitim dönemi başladı. Gazi Üniversitesi Rektörlüğü iş birliği ile 171 branşta verilmekte olan ücretsiz "Mesleki ve Teknik Eğitim Kursları"na (BELTEK) Ankara'da yaşayan her yaştan vatandaş yoğun ilgi gösteriyor. 

 Meslek sahibi olmak için yoğun katılımın sağlandığı kurslar, 2 aylık toplam 72 saat ya da 3 aylık toplam 108 saat olmak üzere iki farklı zaman diliminde gerçekleştiriliyor. 1 eğitim yılı süren kurslarda, her kursiyer 5 farklı kursa katılma imkanına sahip. 

 Bu yıl ekim ayında başlayan ve hafta içi her gün 18.00-21.00 saatleri arasında düzenlenen kurslarda; 500’ü kadın, 900’ü erkek olmak üzere toplam bin 400 kursiyer eğitim görüyor.

 Bilişim, Elektrik-Elektronik, Matbaa, İnşaat, Metal ve Makine Teknolojileri başta olmak üzere farklı branşlarda verilen eğitimlerde gelen yeni talepler de değerlendiriliyor.

ankara meslek kursu beltekte kursiyer birinin görseli

Öğretim üyeleri tarafından verilen kurslara katılanların, mesleki yeterlilik ve teknik donanım kazanarak meslek sahibi olmalarının sağlandığını belirten BELTEK Koordinatörü Prof. Dr. Musa Atar, şu bilgileri verdi:

“BELTEK kursları, Türkiye’nin en uzun sosyal sorumluluk projesidir. Kurslarımız hafta içi 18.00-21.00 saatleri arasında A grubu için Pazartesi-Çarşamba-Cuma, B grubu için Salı-Perşembe günleri olmak üzere 5 farklı zaman diliminde gerçekleştiriliyor. Kurslarımızı bitiren kursiyelerimize 2 belge veriyoruz. Başarılı olanları başarı belgesi ile ödüllendiyoruz. Bu belgeleri İngilizceye çevirerek, yurt dışına giden kursiyelerimize takdim ediyoruz.”

     ‘beltek.gazi.edu.tr’ adresi üzerinden kurs başvurusu yapılabileceğini ve katılmak isteyenlerin kurs takvimini takip edebileceklerini söyleyen Atar, “Bilgisayar kullanımından elektriğe, tesisattan enerjiye, meteorolojiden ahşap teknolojisine, mimariden siber güvenlik kadar yeni kurslarımız da açılacak. Kurslarımız başta Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde ağırlıklı olmak üzere Sağlık Bilimleri Fakültesi, Gazi Eğitim Fakültesi ve OSTİM Meslek Yüksek Okulları’nda devam ediyor” dedi.