At Kestanesi Kalbe İyi Gelir Mi?

29 Mart 2021 00:48 Sağlık
resimler-haber/IMG_6995.JPG
google news

At kestanesi Sapindaceae ailesi üyesi çiçekli bir bitki türüdür. At kestanesi ağacı, yaklaşık 39 metre uzunluğuna kadar çıkabilen büyük bir ağaçtır. 

At kestanesi adının kökeni eski dönemlere dayanır. Eskiden bu ağacın meyvelerinin atların nefes almalarına yardımcı olduğu düşünülmekteydi. Bitki ayrıca kestaneye benzerliğinden dolayı bu ismi almıştır.

Bu bitkiden at kestanesi kremi ve at kestanesi yağı gibi çeşitli ürünler üretilmektedir. At kestanesi ürünleri bitkinin ingilizce adı olan horse chestnut ile de karşımıza çıkmaktadır.

At kestanesi çiçeği, Ukrayna'nın başkenti Kiev şehrinin simgesidir.

At kestanesi güçlü antienflamatuar özelliklere sahiptir. At kestanesi ekstresi, bu özelliği sayesinde kronik venöz yetmezlik, travma, cerrahi veya yaralanmalara bağlı iltihabı azaltabilir. Ayrıca ağrıyı ve şişmeyi azaltarak hemoroit semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

Prof Dr. Ahmet Akgül” At kestanesinin de iltihap azaltıcı ve idrar söktürücü özellikleri olduğunu, Varisli damarların oluşmasına neden olan dolaşım sorunları için tedavi olarak kullanılabileceğini bildirmiştir.

Damar ve Kalp hastalıkları uzmanı Dr. Akgül at kestanesi çayının hazırlanması ve içilmesi konusunda şunları önermektedir; Bir bardak suyu kaynatın ve atkestanesi kabuğunu ekleyin. Servis yapmadan önce 10 dakika demlenmeye bırakın. İki hafta boyunca aralıksız günde bir kere bu çaydan için.