Ayfer SARI “ Nostalji” Resim Sergisi

25 Mart 2022 18:21 Kültür/Sanat
resimler-haber/ayfersarı_resim_sergisi.webp
google news

Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi 2021-2022 sanat sezonuna Ayfer Sarı  “Nostalji” resim sergisi ile devam ediyor.

Trabzon doğumlu olan Ayfer Sarı küçük yaşlardan beri ilgi duyduğu resim hayatına 2004 yılında başladı,  hocalardan resim ve desen üzerine dersler aldı. Uzun bir atölye hayatından sonra kendi evininin bir bölümünde, kendi dünyası, atölyesini kurdu.

Resim yaparken her zaman heyecan duyan ve resimlerindeki desenlerle bütünleşerek resim yaptıkça yaşadığını hisseden sanatçı, resimlerinde çok titiz çalışarak dünya ve yaşadığı kültüre sahip çıkıp, onları tuvallerine aktararak geleceğe taşımayı düşünüyor. Yurt içi ve yurt dışında pek çok grup ve karma sergide ve sanat fuarlarında yer aldı. Birçok sosyal sorumluluk projesinde, çocuklar ve yetişkinlere yönelik atölye çalışması yaptı. Ayrıca, çok sayıda özel koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçı, 2015 yılında kurulan Tılsım Uluslararası Sanat Derneği’nin kurucularından olup, 2. başkan olarak görevine devam etmektedir.

Kültürel değerlerle birleştirdiği duygu doku ve renk dengesini harmanladığı kilim ve halı desenlerinin ağırlıklı olduğu eserlerinden oluşan “Nostalji” adlı birinci kişisel sergisi 25 Mart 2022 Cuma günü saat 17:30’da Trabzon Güzel Sanatlar Galerisinde açılacaktır...

Sergi 5 Nisan 2022 tarihine kadar gezilebilecektir…

 

Kaynak
Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi