Bai Tur Kartı Kazanmaya Kararlı

27 Mayıs 2023 08:59 Spor
resimler-haber/Bai-snooker_chaina2.webp
google news

Son Britanya Kadınlar Açık turnuvasındaki zaferinden yeni çıkmış olan Bai Yulu, bu hafta Cuma günü başlayacak olan Q School'daki ilk görünümünü dört gözle bekliyor.

19 yaşındaki Çinli Bai, Mart ayında Dünya Kadınlar Şampiyonası'nın finaline ulaşarak ve 127'lik bir puanla bu etkinliğin tarihindeki en yüksek kırılmayı gerçekleştirerek kısa sürede gelecek vaat eden bir yetenek olarak kendini kanıtladı. Baipat Siripaporn'da ikinciliği aldı, ancak daha sonra Britanya Açık'ta bir adım daha ileri gitti ve finalde Reanne Evans'ı yenerek ilk gümüş madalyasını aldı. Bai ayrıca Çin'deki karma cinsiyetli amatör etkinliklerden de etkilendi, özellikle Nisan ayında bir CBSA turnuvasında eski profesyonel Gao Yang'a karşı kazandığı zafer sırasında toplam 142'lik bir mesafe kat etti.

Son birkaç haftadır Sheffield'de bulunan ve oyununu keskinleştirmek için pratik yapan Bai, şimdi 26 Mayıs'tan 6 Haziran'a kadar Leicester'da sürecek olan Q Okulu'nu bekliyor.

Bai, “Bir tur kartı alıp bir an önce profesyonel olarak oynamak istiyorum. Çok fazla WST maçı izliyorum ve aynı arenada yarışmak istiyorum. Bazı profesyonel etkinliklerde oynarsam kendimi çok geliştireceğimi düşünüyorum.”

“Q School'da sonuna kadar gitmeyi düşünmüyorum, zaten bunu bir hedef haline getirmiyorum çünkü çok zor olacağını biliyorum. Ancak kendime güvenerek yarışacağım ve kendimi çok fazla zorlamayacağım.”

“Kadınlar sıralamasında oynadığım için çok mutluyum. Bir süredir Sheffield'da pratik yapıyorum. Harika bir yer ve etrafım tamamen kendini adamış uygun oyuncularla çevrili. Konsantre olmama yardımcı oluyor.”

Toplamda Q School'da sekiz tur kartı için mücadele eden 208 oyuncu olacak. Her birinde dört yarı finalistin 2023/24 ve 2024/25 sezonları için profesyonel pistte yer alacağı iki turnuva olacak.

Kaynak
WWS

Bai Yulu

Çin'den gelen dünya gençler şampiyonu bir bilardo oyuncusudur. Bai, 2003 yılında Çin'in Guangdong Eyaleti, Dongguan'da doğdu.

Bai Yulu, 2019'da yaklaşık 16 yaşındayken, dünyadaki tüm bilardo yarışmalarına katılmak için seyahat etmesi yasaklandı. Bai Yulu, 2019 Hong Kong World Women Snooker Masters için Hong Kong'a gittiğinde yanında annesi vardı.

Bai, 2019 Hong Kong World Women Masters'ta iyi oynadı ve Rebecca Kenna'nın ardından ikinci oldu.

2019 Dünya Gençler Şampiyonuydu ve 2019 Dünya Kadınlar Snooker'a (WWS) katıldı.

Bai, 2023 Dünya Kadınlar Snooker Şampiyonası'nda yarı finalde on iki kez şampiyon olan Reanne Evans'ı yendi ve finalde Siripaporn Nuanthakhamjan ile karşılaştı ve şampiyonada ikinci oldu.

Bai, 2023 Britanya Açık'ı kazandı