Balkanlardan Soğuk Hava Geliyor.. Meteorolojiden Pazar Günü Uyarısı

24 Ekim 2021 21:46 Yaşam
resimler-haber/meteoroloji_soğuk_hava_dalgası_balkan_hafta_sonu_hava_durumu.jpg
google news

Meteorolojiden son hava durumu uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre:

24 Ekim Pazar günü sabah saatlerden itibaren ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Pazar gününden itibaren kuzey ve iç kesimlerimizde 6 ila 10 derece düşmesi bekleniyor. Önümüzdeki hafta ortasına kadar hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında seyretmesi bekleniyor.

yağmurlu hava görseli, yağmur damlaları camda

Ani hava değişimine karşı vatandaşlarımız dikkatli olmalı

Marmara'da 24 Ekim Pazar günü yağış görülecek. Karadeniz Bölgesi'nin, İç Anadolu'nun ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile doğusunda pazar başlayacak olan yağışların, pazartesi ve salı etkisini devam ettireceği öngörülüyor. 

Yağışların, pazar günü Karadeniz kıyı kesiminde kuvvetli yağmur ve sağanak, Pazartesi ve salı günleri ise Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli meteorolojik hadiselerin meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel tahmin ve uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir.