Manga Nedir? Berserk'in Yaratıcısı Kentaro Miura Vefat Etti

20 Mayıs 2021 22:14 Kültür/Sanat
resimler-haber/manga-berserk-onepunchman-.jpg
google news

Berserk mangasının yaratıcısı Kentaro Miura 54 yaşında vefat etti. Yayıncısı Hakusensha'nın "Tüm editörler olarak bizler,  onun çalışmalarına en derin saygı ve takdirimizi ifade ederek, ebedi istirahati için dua ediyoruz." şeklinde yaptığı açıklamada, ani gelişen kalp rahatsızlığı sonucu 6 Mayıs’ta hayata gözlerini yumduğunu ve ailesinin cezane törenini gerçekleştirdiğini bildirdi.

En başarılı manga serilerinden olan Berserk, Orta çağdan kalma Avrupa'dan ilham alan karanlık ve şiddet içeren bir fantezi dünyasında geçer. Hikâye, paralı asker Guts'ın hayatını anlatırken Şahin Takımı adlı paralı asker grubunun lideri Griffith ile ilişkisi etrafında döner.

Berserk mangasında çok çeşitli temalar ve konular işlenmektedir. Bunlar arasında en baskın konu özgür irade ve kader üzerine yapılan tartışmalardır. İnsan direnci, korkunç geçmişten gelen ve sürekli olarak adaletsiz bir dünyaya karşı mücadele eden birçok karakter tekrarlayan bir temadır. 

MANGA NEDİR? 

Japonların çizgi romanlarına verdikleri isim olup, sağdan sola doğru okunur. Manga kelimesi Çince "rastgele, öylesine" anlamına gelen "man" kelimesi ile "resim" anlamına gelen "ra" kelimesinden oluşmuştur. Manga çizen kişilere yani çizgi roman sanatçılarına ise “Mangaka“ denir.