Bir Yılın Değerlendirmesi

01 Nisan 2021 22:50 Sağlık
resimler-haber/Sgalik_bakani_fahretin_koca.png
google news

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Yerleşkesi’nde, 11 Mart 2020’de Türkiye’de ilk Kovid-19 vakasının tespitinden sonraki 1 yıllık sürece dair değerlendirmelerde bulundu.

İlk vakanın açıklandığı günün üzerinden tam 1 yıl geçtiğini anımsatan Koca, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) küresel salgın ilanının da bundan bir yıl önce yine bugün yapıldığını hatırlattı.

Koca, 10 Mart’ı 11 Mart’a bağlayan gece vatandaşların huzuruna çıktığını hatırlatarak “Zaman kazanmış olsak da virüsün ülkemize girişinin kaçınılmaz olduğunu, durumu sağduyu içinde karşılamak gerektiğini, hazırlıklı olduğumuzu ifade etmiştim. Kovid-19, son 100 yıl içinde tüm dünyanın aynı anda savaştığı, vaka ve kayıp sayıları bu denli yüksek ilk salgın. Geride kalan zamanda baktığımızda, salgını ortak düşmanın virüs olduğu küresel bir savaşa benzetmek mümkündür” diye konuştu.

“Bilim, virüse karşı üstünlük elde etti”

Salgının, 1 Aralık 2019’da Çin’in Vuhan kentinde başladığını hatırlatan Koca, ilk haftalarda virüs hakkında çok az şey bilindiğini, bugün ise uğradığı en son mutasyonlara kadar her konuda bilgi sahibi olunduğunu dile getirdi. Koca, “Beklediğimiz gibi, bilim virüse karşı üstünlük elde etti. Aşı çalışmalarıyla atılan adımlar uygarlığın yüz akı oldu” dedi.

Kaynak: Sağlık Bakanlığı