BTS'e Ayşenur Arslan'dan Övgü Dolu Sözler ve Bangbangon21 Yayını

17 Nisan 2021 21:39 Kültür/Sanat
resimler-haber/btsson.jpg
google news

BTS BANGBANCON21 etkinliğiyle eski konserlerini Youtube üzerinden yayınladı.

BTS Youtube kanalı BANGTANTV’de live stream ( canlı yayın) 3 farklı oturum halinde eski konserlerinden bir seçki yayınladı. Pandemi koşulları sebebiyle yeni konser veremedikleri için hayranlarına sundukları program 17 Nisan saat 09:00’da başladı ve yaklaşık 6 saat sürdü.  Bu süre zarfında 2.6 Milyondan fazla kişinin izlediği canlı yayın hakkında Twitter’da 3.5 Milyon tivit atıldı. Güney Koreli dünya fenomenlerinin bu başarısının ardında her zaman şükranlarını sundukları “army(ordu)” olarak isimlendirilen sıkı takipçileri var.

BTS nedir?

BTS, 2013 yılından itibaren faaliyette bulunan Güney Kore kökenli 7 kişiden oluşan bir müzik grubunun kısaltılmış adıdır. Grup Bulletproof Boy Scouts ( Kurşun Yemez İzciler), Bangtan Boys, Bangtan Boys ve Beyond The Scene olmak üzere birçok isme sahip.  Faaliyette bulundukları yıllar içerisinde albümleriyle büyük ve prestijli ödüller alıp satış rekorları kıran grup Asya’dan sonra Amerikan müzik endüstrisini de domine edebilecek ölçekte bir başarıyı elinde tutmakta.

BTS Türkiye’de de dünyadaki gelişmelerle paralel olarak büyük bir hayran kitlesine sahip. Ancak hayran kitlesinin yoğunlukta bulunulduğu tahmin edilen yaş aralığı sebebiyle bazı kesimler tarafından medyada sıklıkla linç kültürünü besleyen, dayanağı olmayan ve ayrıştırıcı söylemler içeren yorumlarda bulunulmakta.

UNICEF ile LOVEYOURSELF (Kendisini Sev) Kampanyası

2017 yılında UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) İle “Kendini Sev” kampanyası başlattılar.
“LOVE MYSELF kampanyamız, her genci kendi içinde sevgiyi bulmaya ve bu sevgiyi başkalarına ulaştırmaya özendirmeyi amaçlamaktadır. Herkesin sevgiyi ve iyiliği paylaşarak şiddete son verme uğraşında görev üstlenmesini istiyoruz.” Diyerek şiddetin önlenmesi ve her türlü zorbalığın önüne geçilmesi amacıyla bağışlarda bulundular.
Answer: Love Myself şarkılarında kişinin kendini anlama, kabullenme ve sevme sürecini anlattılar.
Verdikleri röportajlarda toplum için sağlıklı bir birey olmanın öncelikle kendi içinde sağlıklı olmakla ve bunun kişinin kendisini sevmekle başladığını vurguladılar.

“Dünkü ben, bugünkü ben, yarınki ben

Kendimi sevmeyi öğreniyorum.

En ufak bir şeyi atlamadan, en ufak bir aralık bırakmadan, her şeyimle..”


Ayşenur Arslan Medya Mahallesi Programında BTS’ e Destek Verdi

Halk Tv’de haftaiçi her gün Medya Mahallesi programıyla izleyenlerin karşısına çıkan Ayşenur Arslan, geçtiğimiz günlerde youtube kanalı 196SEKİZ’in Gör Beni serisinde Armağan Çağlayan’ın konuğu olmuştu. Yapılan röportajda BTS’e olan sevgisinden “lokumlarım lolipoplarım” diyerek bahseden gazeteci programında gruba zaman zaman yer verdiğini belirtmişti. Medya Mahallesi programında grubun pandemiyi anlamaya ve koşullara uyum sağlamaya yönelik kaydedip kliplendirdiği Life Goes On “Hayat Devam Ediyor” İsimli parçasından bahsettiği ve izleyenleriyle paylaştığı video kesiti grubun hayranları tarafından sosyal medyada yayıldı ve paylaşımlar hayranların önyargılı olmadığı için Ayşenur Arslan’a teşekkür ettiği yorumlarla doldu.

BTS takip edebileceğiniz sosyal medya hesapları:

Resmi Twitter Hesabı

Türkçe Çeviriye Ulaşabileceğiniz Türk Hayran Kulübü Twitter Adresi

Türkçe Haberler ve Video Takip Edebileceğiniz İnstagram Sayfası

Ayşenur Arslan Youtube Röportajı/196Sekiz Gör Beni

Medya Mahallesi Ayşenur Arslan