ChatGPT’nin Yeni Sürümü: GPT-4

04 Nisan 2023 20:32 Bilim
resimler-haber/GT4.webp
google news

OpenAI tarafından geliştirilen, yapay zekâya dayalı sohbet robotu ChatGPT’nin son sürümü GPT-4 tanıtıldı. Daha geniş bir veri tabanına ve problem çözme yeteneğine sahip robot, artık şarkı besteleyebiliyor ve görsellerle çalışabiliyor!

Son zamanların popüler uygulaması ChatGPT sayesinde kullanıcılar sohbet robotuna bir soru sorabiliyor veya bir istekte bulunabiliyor, robot ise kullanıcıdan gelen soru veya isteklere göre cevap oluşturabiliyordu. Geçtiğimiz günlerde sohbet robotunun en yeni sürümü olan GPT-4 duyuruldu.

GPT-4 ile Gelen Özellikler Neler?

OpenAI, GPT-4’ün daha güvenli ve kullanışlı olduğunu belirtiyor. Robot artık şarkı besteleyebiliyor ve senaryo yazabiliyor. Yazım tarzınızı öğrenebilmesi sayesinde kurgusal veya teknik bir yazı yazmak istediğinizde sizinle beraber metin oluşturabiliyor. GPT-4, 25.000’den fazla kelimeyi işleme kapasitesine de ulaştı. Artık daha uzun içerikler oluşturabiliyor, daha karmaşık konuşmaları anlayabiliyor ve buna cevap verebiliyor, belgelerde arama yapabiliyor ve belgeleri analiz edebiliyor.

ChatGPT Nedir ve Nasıl Kullanılır?

ChatGPT’nin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını merak ediyorsanız aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Kaynak
OpenAI
Bilim Genç