COST ENABLE Eyleminden İşbirlikçi Yenilikler

29 Haziran 2024 10:19 Sağlık
resimler-haber/ilaç_ENABLE_COST_ACTION.webp
google news

İlaçlara uyumsuzluk, Avrupa'da yılda 200.000 ölüm ve 125 milyar Euro'luk maliyetle ilişkilendirilen, ciddi klinik ve ekonomik sonuçları olan önemli bir toplumsal sorundur. Araştırmalar, hastaların yalnızca yarısının ilaçlarını reçete edildiği gibi aldığını, bunun da kötü klinik sonuçlara ve hastaneye başvuruların artmasına neden olduğunu gösteriyor.

Son yıllarda, hastaların ilaçlarını reçete edildiği şekilde almalarına yardımcı olmak için çeşitli çözümler geliştirildi. İlaç Uyumu Teknolojileri (MATech) olarak bilinen bu çözümler arasında ilaç alımını takip eden elektronik cihazlar, talimatlar içeren doz dağıtıcıları ve sağlık bilgileri ve hatırlatıcıları sağlayan mobil uygulamalar yer alıyor.

COST Eylemi “İlaç Uyumuna İlişkin En İyi Uygulamaları ve Teknolojiyi Geliştirmeye Yönelik Avrupa Ağı” (ENABLE), yenilikçi teknolojiye dayalı çözümleri teşvik etmek için özel sektörü devreye sokarak ilaç tedavisine uyumsuzluğu ele alır. ENABLE bir bilgi tabanı geliştiriyor ve bölgesel ve ulusal düzeylerde çok disiplinli bilgiyi bir araya toplamak için yerel "İlaca Uyum Uzmanlık Merkezlerini" teşvik ediyor. ENABLE, teknoloji mühendislerini sağlık hizmeti sağlayıcıları, hastalar ve ödeme yapanlarla buluşturarak tamamen entegre ve kişiselleştirilmiş bir bağlılık stratejisi oluşturmayı amaçlamaktadır.

ENABLE'ın videosunda daha fazlasını keşfedin:

Kaynak

ENABLE