Dünyanın En Büyük Gezici Uzay Sergisi

21 Nisan 2022 23:08 Kültür/Sanat
resimler-haber/DÜNYANIN_EN_BÜYÜK_GEZİCİ_UZAY_SERGİSİ_morenhaber.webp
google news

NASA "Space Adventure" Uzay Sergisi, interaktif deneyim alanlarıyla, Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi’nde!

 Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi’ne kurulan sergi, NASA uzay görevlerine tanıklık etmiş gerçek boyuttaki eserlerin de içinde bulunduğu 200'ün üzerinde esere ev sahipliği yapıyor. 4 yıl içinde 12 ülkede 4 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilen NASA "Space Adventure" Uzay Sergisi’nde uzaydan gelen özel parçalar ve oradaki yaşamı deneyimlemeyi sağlayan onlarca üst düzey teknolojiye sahip uzay enstrümanı yer alıyor.

 Ziyaretçilerin dokunabileceği gerçek ay taşının da bulunduğu bu sergide, uzay roketlerinin kopyaları ve tam boyutlu uzay aracı modelleri, uzman eğitmenlerimizin yardımıyla anlatımlı olarak sunuluyor. Tarihsel olarak uzay çalışmalarının hem Türkiye'de hem Dünya'da nasıl geliştiğini öğrenebileceğiniz bu sergide ağırlıklı olarak “öncü” çalışmaların altı çizilse de, SpaceX-NASA işbirliğine kadar olan tüm kilometre taşlarına değiniliyor.

 Ziyaretleriniz için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.Sergi 18 Nisan 2022 tarihinden itibaren her gün 09:00-17:00 saatleri arası ziyaret edilebilir.