“Dünyanın Sana İhtiyacı Var”

20 Şubat 2022 21:16 Spor
resimler-haber/yarımaraton29.webp
google news

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 42. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, bu yıl “Dünyanın Sana İhtiyacı Var” sloganı ile koşuldu.

İklim değişikliğine dikkat çeken “Dünyanın Sana İhtiyacı Var” sloganı ile koşulan Trabzon Yarı Maratonunda 21K erkekler koşusunda Ramazan Özdemir yarı maratonu 1 saat 3 dakikada ve 8 saniyede tamamlarken, 21K kadınlar koşusunda Yayla Günen yarı maratonu 1 saat 10 dakika ve 26 saniyede tamamladı.

Paris Anlaşması, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) kapsamında, iklim değişikliğinin azaltılması, adaptasyonu ve finansmanı hakkında 2015 yılında imzalanan, 2016 yılında yürürlüğe giren bir anlaşmadır.

İklim değişikliği rejiminin çerçevesini oluşturan Paris Anlaşması, 2020 sonrası için ilk kez küresel ölçekte bütün ülkeler sera gazı emisyon azaltımı taahhüdünde bulunmuşlardır.

İklim değişikliği ile mücadele bağlamında Anlaşma, ulusal katkılar, azaltım, uyum, kayıp/zarar, finansman, teknoloji geliştirme ve transferi, kapasite geliştirme, şeffaflık, durum değerlendirmesi konularına ilişkin uygulama usulleri belirlenmek üzere bir çerçeve oluşturmuştur.

Ülkemiz, Paris Anlaşması’nı, 22 Nisan 2016 tarihinde, New York’ta düzenlenen Yüksek Düzeyli İmza Töreni’nde 175 ülke temsilcisiyle birlikte imzalamış ve Ulusal Beyanımızda adıgeçen Anlaşma’yı gelişmekte olan bir ülke olarak imzaladığımız vurgulanmıştır.

Paris Anlaşması 7 Ekim 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylanmış olup, iç hukuk onay süreci tamamlanmıştır. Anlaşma onay belgesi 11 Ekim 2021 tarihinde BM Sekretaryası’na tevdi edilmiştir.

Paris Anlaşması’nın nasıl uygulanacağına dair hususları içeren Paris Anlaşması Çalışma Programı 31 Ekim-13 Kasım 2021 tarihlerinde Birleşik Krallık'ın (BK) evsahipliğinde, Glasgow’da düzenlenen 26.Taraflar Konferansında (COP 26) tamamlanmıştır.

Trabzon yarı maratonda dereceye giren sporcular şu şekilde:

10K Erkekler koşusunda;

Süleyman Bekmezci:

Ramazan Baştuğ

Abdullah Tuğlukyhug

10K kadınlar koşusunda;

Fatma Arık

Tuğba Akın

Marine Chokheli

21K erkekler koşusunda;

Ramazan Özdemir

Ersin Tekal

Murat Emektar

21K kadınlar koşusunda;

Yayla Günen

Fatma Karasu

Büşra Nur Koku

Maratonun ödül töreni ve eğlence görsellerine Moren Haber'in YouTube sayfasından erişebilirsiniz.