Edison Bölgesel Üstün Yetenekliler Merkezi

11 Mart 2024 20:25 Yaşam
resimler-haber/edison_üstün_zekalilar_merkezi.webp
google news

Edison Bölgesel Üstün Yetenekliler Merkezi üstün yeteneklilere hızlandırılmış ve zenginleştirilmiş bir program sunuyor.

Anaokulundan sekizinci sınıfa kadar öğrenciler. Edison'un müfredatı öğrencilere keşfetme, deneyimleme ve yaratma fırsatı sağlar.

Edison'da dersler sadece öğretilmez, deneyimlenir. Kitap sayfalarından yeni fikirler ve beceriler ortaya çıkıyor ve on yedi deneyimli öğretmenden oluşan yaratıcı ekibimiz tarafından unutulmaz deneyimlere dönüştürülüyor. Öğretmenler ve personel, teşvik edici ve deneyimli bir yönetim ve destekleyici bir veli topluluğu tarafından desteklenmektedir.

1975 yılından bu yana, Edison Bölgesel Üstün Zekalılar Merkezi binlerce üstün zekalı ve üstün yetenekli öğrenciyi kapılarında ağırladı. Illinois Eyaletindeki en iyi hazırlanmış, disiplinli ve en iyi performans gösteren öğrencilerden bazılarını mezun etmiştir.

Edison, kaliteyi, sürekli akademik gelişmeleri ve disiplinli kişisel mükemmelliği amaçlayan, öğrencilerden, öğretmenlerden, personelden ve velilerden oluşan çok çeşitli bir topluluktur. Öğrencilerin üstün yeteneklerini ifade etmelerine, insanlıklarını oluşturmalarına ve potansiyellerini en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olacak bir çerçeve oluşturuyor.

Edison'a kabul, Erişim ve Kayıt Ofisi'nin (OAE) politikalarına uygun olarak Chicago Devlet Okulları (CPS) tarafından yapılan testler sonucuna göre yapılmaktadır.

Giriş Testi

Edison Bölgesel Üstün Zekalılar Merkezi'ne (ERGC) giren tüm öğrencilerin test yapması zorunludur. Bölgesel Üstün Yetenekli Merkezler düşünme, akıl yürütme, problem çözme ve yaratıcılığa önem verir. Edison Bölgesel Üstün Zekalılar Merkezi için yapılan testler aynı zamanda zihinsel kontrolü de ölçer. Zihinsel kontrol, zihinsel bir işlem gerçekleştirirken bilgiyi kısa süreli hafızada tutabilme yeteneğidir. Testin doğruluğunu korumak için Chicago Devlet Okulları, Illinois Teknoloji Enstitüsü ile işbirliği yapmaktadır.

Programda Öne Çıkanlar

Edison Bölgesel Üstün Zekalılar Merkezi, anaokulundan sekizinci sınıfa kadar 275 üstün yetenekli öğrenciye hızlı tempolu, zenginleştirilmiş ve hızlandırılmış, tamamen ifade edilmiş, farklılaştırılmış bir müfredatla hizmet vermeye kendini adamıştır.

 Akademik Geliştirme Ofisi her yıl anaokulu ve diğer program kontenjanlarına uygun öğrencileri test puanlarını ve Chicago'nun kademe sistemini kullanarak seçer. K-4 sınıflarındaki öğrenciler tüm temel konu eğitimlerini sınıf öğretmenlerinden alırlar. 5-8. sınıflardaki öğrenciler, temel içerik alanlarının her birinde farklı öğretmenlerin eğitim verdiği geleneksel bir ortaokul programını takip eder.

 Fen bilimlerinde laboratuvar yaklaşımı vurgulanmakta ve özellikle çevre/toprak çalışmaları, biyolojik ve fizik bilimleri olmak üzere tüm sınıf düzeylerinde bilimsel yöntemi bir araya getirmektedir.

 Sosyal bilgilerde K-4 öğrencileri, Chicago, Illinois ve Amerika Birleşik Devletleri'ne özel olarak odaklanarak fiziki coğrafya, temel ekonomi ve yurttaşlık bilgilerini öğrenirler. 5-8. Sınıflar, eski uygarlıklar ve tarihöncesi ile başlar ve 20. yüzyıla kadar (8. sınıfta) devam eder.

 Eksiksiz bir Fransız dili ve güzel sanatlar programı, Edison'un beşeri bilimler müfredatını karşılar.

 Beslenme ve cinsel sağlık eğitiminin tüm sınıf düzeylerinde öğretildiği öğretim programı için beden eğitimi ve sağlık da kritik öneme sahiptir.

Kaynak

EBÜYM