Emine SARAÇ “Umut Vakti” Resim Sergisi

12 Şubat 2022 21:18 Kültür/Sanat
resimler-haber/emine_saraç_resim_sergisi.webp
google news

Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi 2021-2022 sanat sezonuna Emine Saraç “Umut Vakti” resim sergisi ile devam ediyor.

1968 yılında Hatay Yayladağında doğdu, Van, Anamur, Elazığ, Eşme ve Trabzon yaşamı boyunca anılarını biriktirdiği yerler oldu. 1989 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü Coğrafya Öğretmenliğinden mezun oldu. 1990 yılında Maçka imam Hatip lisesinde öğretmenliğe başladı. Halen Akçaabat Anadolu Lisesinde görevine devam ediyor.

Resim sanatına olan ilgisi 2008 yılında Yüksel Baydar atölyesinde öğrenilen ve üretilen bir ortamı yaşama fırsatı ile önem kazandı. Yurt içi ve yurt dışı çeşitli galeri ve müzelerde yaptığı gözlemler aynı zamanda klasik ve modern resim alanında yaptığı incelemeler ve araştırmalar atölyesinde ara vermeden çalışmalar yapmasında etkili oldu. Doğal unsurları resimlerinde obje olarak kullanırken çağdaş bir anlayışı benimsemiştir. Geçmiş geri gelmez ancak yaşanmış tecrübeler ileriye taşınır diyerek mekanların geçmişi ile şehrin ruhunu çalışmalarında yansıtıyor. Ulusal ve uluslararası bir çok karma sergiye ve çalıştaya katılmış bir kişisel sergi açmıştır.

Doğal romantizmle doku ve renk dengesini harmanladığı ve hümanist bakış açısıyla birleştirdiği eserlerinden oluşan “Umut Vakti” adlı ikinci kişisel sergisi 11 Şubat 2022 Cuma günü saat 17:30’da Trabzon Güzel Sanatlar Galerisinde açılacaktır...

Sergi 22 Şubat 2022 tarihine kadar gezilebilecektir…

Sanatçının Manifestosu

İnsan zalimin nefesi olmaktan ve kibrinden vazgeçmiş, hırslarından arınmış ve bir hiç olduğunu fark ettiği kimliğine bürünmüştü. Artık ruhların kırılmasına izin vermeden şehrin duvarlarına saf iyilik, sevgi ve bilgelik tuğlasını özgürce ekleme zamanı.

Kaynak
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü