Engelsiz Gözler

19 Ağustos 2022 22:14 Bilim
resimler-haber/engelsizgözler.webp
google news

5-7 Ağustos 2022 tarihlerinde Trabzon'da düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 7 bilimsel alanda yarışmalar düzenlendi.  Festivalde, "Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması", "Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması", "Uçan Araba Yarışması", "Helikopter Tasarım Yarışması", "Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması", "Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması" ve "Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması" gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Bahçeşehir Koleji öğrencileri Cemre TURFAN, Doruk AYDIN, Kerem ÖZCAN, Selçuk ÖZ, Metin KARAYAĞCI ve Çağın GÜNDÜZ tarafından “Engelsiz Gözler” başlıklı projenin sunumu yapıldı.

Sunumda, görme engelli bireylerin tek başlarına temel ihtiyaçlarını karşılayamamaları ve piyasada yaygın olarak kullanılan sensörlü bastonların onları kafa hizasındaki engellerden koruyamamaktadır. Projede görme engelli bireyleri kafa hizasından ayaklarına kadar koruyabilmesi için kafaya takılabilen bir aparat tasarlandı. Geniş görme açısı, navigasyon sistemi ve görüntü işleme kullanılarak oluşabilecek kazaları en aza indirmeyi amaçladılar.