Erasmus + Yeni Kapılar Açıyor…

21 Mart 2022 18:44 Yaşam
resimler-haber/erasmus.webp
google news

Erasmus+ Programı AB’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programıdır. Yurt dışında eğitim, öğretim, staj, profesyonel gelişim, yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri ile kurumlar arasındaki işbirliklerini desteklemektedir. Avrupa Dayanışma Programı (ESC) ise topluma yarar sağlayan projelerde gönüllülük, dayanışma ve ağ kurma faaliyetlerine imkan sağlar.

Erasmus+ Programı,  Avrupa Birliği’nin eğitim,  gençlik ve spor alanlarındaki en önemli Birlik Programlarından biridir. Program, yurt dışında eğitim, öğretim, mesleki eğitim, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu becerilerin gelişimi, staj, profesyonel gelişim, yetişkin eğitimi, yaygın öğrenme temelli gençlik faaliyetleri ile kurum ve kuruluşlar arasındaki işbirliklerini desteklemektedir. 2021-2027 döneminde 28,4 milyar avroluk bir bütçeye sahip olan Erasmus+ Programı, katılımcı kurum ve kuruluşların, faaliyet gösterdikleri sektörlerdeki yenilikçi ve iyi uygulamaları tecrübe etmelerini, uygulamalarını, kurumsal kapasitelerini artırmalarını ve yurtdışındaki muadilleri uluslararası boyutta işbirliği yapmalarını sağlamaktadır.

Erasmus+  Programı kapsamında katılımcı ülkelere tahsis edilen kaynaklar  "ülke merkezli çağrılar" aracılığıyla kullanılmaktadır. Ülkemizde ülke merkezli çağrıların duyurulması, tanıtımı, proje başvurularının alınması, değerlendirilmesi ve izlenmesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yapılmaktadır. Türkiye Ulusal Ajansı programa katılan ülkeler arasında en fazla proje başvurusu olan Ajans olup Türkiye programı en başarılı uygulayan ülkeler arasında yer almaktadır.

Kaynak
Türkiye Ulusal Ajansı