Fotoğrafçılar İçin Saklı Bir Güzellik; İspir Yedigöller!

07 Ağustos 2024 19:40 Çevre
resimler-haber/İSPİR_7_GÖLLER_DSCF3218.webp
google news

Ovit Dağı'nın güney yamaçlarında yer alan İspir Yedi Göller, iklim şartları ve doğal güzellikleriyle fotoğrafçıların ve dağa severlerin ilgisini çekmektedir.

Bu volkanik göller yüksekliği 4 bin metreyi bulan Ovit ve Kaçkar dağlarının tepeler arasında yer almaktadır.

İspir Kaymakamlığının yapığı paylaşımda; “Turkuaz renkli bu volkanik göllerin Erzurum'a 115 km, Rize merkezden 125 km uzaklıkta yer aldığı, Göllere Çayırözü köyünden 21 kilometrelik stabilize yolla ulaşılabildiği. Ayrıca, İspir’e 25 kilometre mesafedeki Yedigöller Mor Yayla (Madur) yoluyla da gidilebildiği” belirtilmektedir.

Kışın İspir Yedi Göller 1 m kalınlığında buz tutar. Bölgede ise 2 ila 5 metre arasında kar bulunmaktadır. Yedigöller’de hemen hemen her dönem kar görmek mümkündür. Göllerin kıyısına ulaşmak için patika yol kullanılmaktadır.

Erzurum Valiliğinden yapılan paylaşımda ise; “Volkanik yapıdaki Yedigöller’de; dağ kargası, yaban ördeği, kara kartal, atmaca, keklik, vaşak, çengel boynuzlu dağ keçisi, porsuk, boz ayı, kırmızı benekli alabalık, dağ engereği gibi ender bulunan hayvan türlerinin yaşadığı” bildirilmektedir.

Trabzon Fotoğrafevi Derneği Başkan Yardımcısı Murathan Bayrak yılın belirli dönemlerinde gölge ve yansımaların süslediği bu eşsiz turkuz renkli İspir Yedi Göllere Fotoğraf Gezileri düzenlediklerini bildirdi.

İspir Yedigöller, küçüklü büyüklü tepelerin arasına dizilmiş turkuaz renkli volkanik gölleri ile Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken eşsiz yerlerden birisi olarak ifade ediliyor.

Kaynak

İspir Kaymakamlığı