Google 23. Yaşını Kutluyor

27 Eylül 2021 17:59 Bilim
resimler-haber/google_23_yaşında.jpg
google news

En yaygın kullanılan arama motoru bugün 23. yılını doldurmuş oldu. Özel günler için genel arama sayfasına doodle hazılayan Google, bu kez kendi şirketi için üzerine tıkladığınızda Google hakkında daha çok şey keşfedeceğiniz bir doodle hazırladı. Doodle'ın üzerine tıklandığında Google kendi hikayesini anlatan bir mektupla sizlere merhaba diyor.

Mektupta;

"Şanslı bir rastlantının insanın hayatının gidişatını değiştirebileceği söylenir. Google'ın durumunda, iki bilgisayar bilimcisi arasındaki tesadüfi bir karşılaşma internetin gidişatını ve milyonlarca insanın hayatını değiştirdi.

1997'de, Stanford Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrencisi olan Sergey Brin, tesadüfen o sırada Stanford'a lisansüstü eğitimi için başvurmayı düşünen Larry Page'i kampüste gezdirmekle görevlendirildi. Ertesi yıl, iki Google kurucu ortağı yurt odalarında birlikte bir arama motoru kuruyor ve ilk prototiplerini geliştiriyorlardı. 1998'de Google Inc. (Google Anonim Şirketi) resmen doğdu." ifadeleri yer alıyor. 

google kurucuları

Google ilk kurulduğunda adının "BackRub" olacağı kararlaştırılmıştı. Sloganı "Kötü Olmayın (Dont be evil.)"dı.  Ancak bu düşünceden vazgeçildi ve "googol" sözcüğü üzerinde orijinal bir imla değişikliği yapılarak, bu arama motoru Google olarak adlandırıldı. Google arama motoruyla insanlara büyük bir bilgi kaynağının sunulduğunu belirtmek için bu isim konulmuştu, çünkü "googol" on üzeri yüz rakamını ifade ediyordu.

Google Anonim Şirketi 2004 yılına gelindiğinde ilk halka arzını gerçekleştirdi. Bununla birlikte o zamandan bu güne arama motorunun yanında kullanıcılarına pek çok farklı çevrimiçi hizmet sunuyor; Google Çeviri, Google Kitaplar, Google+, Google Crome, Google Haberler, Google Play bu hizmetlerin bazıları.