Güneş Sirius Kavuşumu, Kaderin Yazıldığı Gün

06 Temmuz 2021 22:21 Yaşam
resimler-haber/sirius_güneş_kavuşumu_moren_haber.jpg
google news

5-6 Temmuz tarihlerinde Güneş ile en parlak yıldız olan, adı Kuran’da Şi’ra olarak geçen Sirius yıldızı beraber hareket edecekler. Güneş Sirius kavuşumu olarak anılan bu gelişme astrologlarca Sirian Günü, “kaderinizin yazıldığı gün” olarak ifade ediliyor.

Sirius ya da Akyıldız, Büyük Köpek Takımyıldızı’nda yer alan ve bahar ayında kuzey yarım küreden görülebilen gökyüzünün en parlak yıldızıdır. Birçok medeniyette Güneş’ten bağımsız olarak, mitolojik öğeler ve ezoterik hikayeler içinde karşımıza çıkar.

Kuran’da 53. sure olan Necm (Yıldız) suresinin 49. Ayetinde “ve muhakkak ki Şi'ra yıldızının Rabbi de O'dur.” Şeklinde bu yıldızın da rabbinin Allah olduğuna değinilmiştir. Şi’ra Arapça işaret eden, yol gösteren anlamına gelmektedir.

Yer aldığı Köpek Takımyıldızı’nda öne çıkan en parlak yıldız olmasından yola çıkılarak “Köpek Yıldız” olarak adlandırılmış ve birçok medeniyette köpekle bağdaştırılmıştır. Örneğin Hint mitolojisinde Cennetin Kapısına ulaşmaya çalışan 4 kardeşten yalnızca yanında köpeği olan kardeş kapıya ulaşır. Amerikanların köpek terleten sıcaklar anlamına gelen “dog day afternoon” deyimi de bu yıldızdan gelmektedir. Son yıllarda fenomen haline gelen genç fantastik kurgu roman serisi Harry Potter’da köpeğe dönüşen kahramanın adının Sirius oluşu da dikkate değer bir ayrıntıdır.

gökyüzünde sirius, mavi en parlak yıldız

Yıldıza, gözlemlendiği ilk zamanlardaki gökyüzünde belirdiği tarihlerde Roma’da aşırı sıcaklar ve kuraklığın başladığı yaz mevsimine denk gelmesi ve Mısır’da Nil deltasında sel ve taşkınlara sebep olması sebebiyle olumsuz bir anlam da atfedilmiş, bolluk ve bereket için köpekler adak olarak kurban edilmiştir.

Astrolog Dinçer Güner yayınladığı Youtube videosunda; güneşin ego ve kimliklerimizle simgelendiğini ve böyle özel bir günde ritüellerle taşlarla ilgilenmeyi doğru bulmadığı belirtiyor. Bu zaman diliminde özel bir şeyler yapmak istiyorsak bunu, kendimize odaklanmak yerine egolarımızdan sıyrılıp çevreye, hayvanlara, yardıma ihtiyacı olanlara faydalı şeyler yapmak şeklinde değerlendirebileceğimizi söylüyor.

Kaynaklar/Ayrıca Baknız:
Dinçer Güner Youtube

Yıldız Viki