Güvenilir Kamu İletişimi

17 Temmuz 2024 15:00 Gündem
resimler-haber/demokrasi_raporu.webp
google news

Avrupa Birliği Ortak Araştırma Merkezi (JRC)’den yapılan açıklamada; uzmanlar tarafından “Kamu iletişimcileri demokrasilerimizi nasıl güçlendirebilir?” konusunda hazırlanan yeni rapor, kamu iletişimcilerinin vatandaşların güvenini kazanacak şekilde bilgi ekosistemlerinde gezinerek demokrasileri nasıl güçlendirebileceklerine ilişkin kanıta dayalı içgörüler ve öneriler sunuyor.

Raporda, uzmanların en son bilimsel bilgileri ve görüşleri, politikaların ahlakileştirilmesi ve değer odaklı iletişim stratejileri üzerine yeni ampirik araştırmalar ve bu konu hakkında vatandaşların girdileri bir araya getirilerek politika yapıcılara ve kamu yönetimi iletişim uzmanlarına pratik rehberlik sağlanmaktadır.

Laura SMILLIE ve Mario SCHARFBILLIG tarafından hazırlana bu rapor, kamu iletişimcilerinin vatandaşların güvenini ve inancını kazanacak şekilde (yeni) bilgi ekosistemlerinde gezinerek demokrasilerin geleceğini nasıl güçlendirebileceklerine dair kanıta dayalı içgörüler ve öneriler sunmaktadır. Hükümete olan güvenin demokrasi için giderek daha önemli olduğu kabul edildiği bir zamanda, rapor, kurumların dünya çapında karşılaşılan iletişimdeki toplumsal zorluklarla başa çıkmalarına destek olmayı amaçlamaktadır. Rapor, politika yapıcılara ve kurumsal iletişim profesyonellerine pratik rehberlik sağlamak için uzmanların en son bilimsel bilgi ve içgörülerini, politikaların ahlakileştirilmesi ve değerlere yönelik iletişim stratejileri üzerine yeni ampirik araştırmaları ve bu konuda vatandaşların girdilerini bir araya getirmektedir.

Kaynak

JRC Raporu