Hacker Grubu Anonymous Elon Musk ’ı Hedef Aldı

06 Haziran 2021 01:38 Gündem
resimler-haber/elon-musk-anonymous-hacker-morenhaber.jpg
google news

Son günlerde gerçekleştirdiği eylemlerle kripto para piyasalarında dalgalanmalara sebep olan ünlü yatırımcı Elon Musk, Twitter'da kırık kalp ile bitcoin paylaşımı yaptıktan sonra çok sayıda satış gerçekleşerek kripto parada düşüş gerçekleşmişti. Bitcoin (kripto para) ile Tesla otomobil satışını durdurduğunu açıklamış ve Bitcoin'i çevreci olmayan işlere mahal verdiği yönünde eleştirmişti.

Anonymous hükümetlere ve şirketlere siber saldırılar düzenleyerek gizli bilgi ve belgelerini ifşa eden, kimlerden oluştuğu bilinmeyen ünlü bir aktivist hacker grubudur.

Elon Musk, kripto para piyasalarına müdahaleleri sebebiyle ünlü grubun hedefi haline geldi. Anonymous yayınladığı bir videoyla Musk'a seslendi. Bu videoda Musk'ın şirketi Tesla'nın izlediği çevreci olmayan politikaları sıralayarak gün yüzüne çıkardılar ve Musk'ı “şımarık bir milyarder” olarak nitelediler. Ünlü yatırımcının uzaya seyahat edilebileceği yönündeki planlarını “umut dolu insanlardan faydalanmak” olarak tanımladılar. Denizaşırı ülkelerde şirketin Tesla arabalarında kullandığı Lityum'un madeninde çalışan çocuk işçileri örnek vererek çevreci olmadığını aksine çevrecilik adına yaptığı her şeyin altındaki tek amacının gelir elde etmek olduğununu belirttiler. 

"Pek çok insan artık öğreniyor ki Tesla'nın elde ettiği gelirin büyük çoğunluğu aslında Tesla arabalarının satışından değil hükümet yardımlarından geliyor, kripto para üzerinden oynadığın oyunlarla pek çok insanın hayatıyla oynuyorsun ve küçük yatırımcılarla dalga geçiyorsun. Kendini odadaki en zeki kişi olarak görüyor olabilirsin ancak şimdi asıl denginle tanıştın. Biz Anonymous'uz. Biz Ordu'yuz. Bizi bekle." ifadeleriyle Musk'ı tehdit ettiler.