Hamster Coin Nedir? Elon Musk'tan Hamcoin Paylaşımı

18 Ekim 2021 13:44 Ekonomi
resimler-haber/bitcoin_ham_coin_.jpg
google news

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaptığı paylaşımlarla coin piyasalarında dalgalanmalar yaratan iş insanı Elon Musk'ın bugünkü paylaşımı dikkat çekti. Musk son paylaşımında Hamster Coin'i duyurdu. Piyasalara yeni giriş yapacak bu yeni sanal para biriminin bu paylaşımdan sonra değer kazanacağı düşünülüyor. 

Elon Musk, bir meme (şaka amaçlı yapılan denilebilir) kripto para birimi olan, Dogecoin'i sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla daha popülerleştirmişti ve bir süredir Bitcoin'e karşı savunmaktaydı. Yaptığı son paylaşımıyla yeni bir coin hedef gösterdi. Dogecoin gibi bu kripto paranın da zamanla değerleneceğini düşünenler tarafından şuan (18 Ekim 12:30) 0,00000012 TL değerinde olan kripto paranın akıbeti merak konusu oldu.

hamcoin görseli

Hamcoin Nedir? Ham Token Nedir?

Hamcoin Binance Smart Chain ağı üzerinde çalışan, merkezi olmayan bir kripto para birimi olarak piyasaya sürülüyor. İnternet sitesinde proje " Hamster Coin ademi merkeziyetçidir ve bir meraklılarlar topluğu tarafından desteklenmektedir. Tutarlı açık iletişimi teşvik ediyoruz ve güvenin, şeffaflığın ve topluluk olmanın mesleki başarıyı artırmanın 3 ayağı olduğuna inanıyoruz." olarak tanıtılıyor.

Token Nedir?

Token, bağımsız blok zincir üzerine inşa edilmeyen ve hali hazırda bulunan blok zincire entegre edilerek kullanılan sanal para birimleridir. Coinden farkları, coinlerin kendi zincirlerini oluşturup, işlemleri için farklı blok zincirlerini kullanırken, tokenlerin belli bir blok zincire bağlanarak borsada işlem görmesidir.