İçişleri Bakanlığından Engelsiz Sosyal Medya Adımı

05 Aralık 2021 17:06 Gündem
resimler-haber/engelsiz_içişleri.jpg
google news

İçişleri Bakanlığı işitme engelli yurttaşları için yeni bir uygulama hayata geçirdi. Yeni açılan sosyal medya hesabıyla artık işitme engelli vatandaşlarımız da bakanlığın faaliyetlerinden birinci kaynaktan bilgi sahibi olabilecekler. Artık bu uylamayla Bakanlığın faaliyetlerinin anlatıldığı çalışmalar, işitme engelliler için özel hazırlanan sosyal medya hesabı “Engelsiz İçişleri”  Twitter hesabından paylaşılacak. 

Ayrıca Facebook, Instagram, Youtube gibi diğer sosyal mecralarda paylaşılan içerikler de işitme engellilere özel olarak hazırlanarak 👐 işareti ile paylaşılacak. Bu sayede engelli vatandaşlarımızı ilgilendiren haberler başta olmak üzere bakanlığa bağlı diğer kuruluşların yaptıkları çalışmalardan da haberdar olması sağlanacak.

Bundan yaklaşık 3 yıl önce, İçişleri Bakanlığı bir ilke imza atarak, Bakanlığın merkez yönetimi, genel müdürlükler, valilikler ve kaymakamlıklar da dahil olmak üzere toplam 1395 web sayfasını ortak arayüz ve altyapıda toplamıştı. Bakanlığın resmî web sayfaları hali hazırda görme engelli vatandaşlarımız için gerekli erişilebilir özellikleri içerisinde barındırıyordu. Engelsiz İçişleri hesabıyla birlikte bakanlığımız çalışmalarının, işitme engelli vatandaşlarımıza da ulaşması sağlanacak.