İndirimli Trabzon Otobüs Kartı Nasıl Alınır?

21 Ekim 2022 20:21 Yaşam
resimler-haber/2_IMG_8031.webp
google news

Trabzon Türkiye'nin en kalabalık yirmi yedinci şehridir. Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre ise Trabzon’un nüfusu 2021 yılında 816.684 oldu. Aynı yıl erkeklerin nüfusu 405 Bin, kadınların nüfusu ise 411 Bin oldu. Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi ve Avrasya Üniversiteleri bulunmaktadır. Bu 3 üniversite bünyesinde yaklaşık 60 Bin öğrenci okumaktadır. Trabzon’da şehir içi ulaşım taksi, dolmuş ve belediye otobüsleri ile sağlanmaktadır. Trabzon şehir içi ulaşım ücretlerine dair bilgiye aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

Trabzon'da Dolmuş Ücretleri

Trabzon şehrinde otobüs toplu taşıma TULAŞ tarafından sağlanmaktadır. Trabzon şehrinde 95 Otobüs hattında 3652 otobüs durağı bulunmaktadır.

Otobüslere Trabzon Kart ile binilmektedir. İndirimli, Ücretsiz ve Standart Kart olmak üzere çeşitli Trabzon kart tipleri bulunmaktadır. 

Normal Trabzon Kart, herkes tarafından alınabilen, üzerinde isim ve resim bilgisi bulunmayan bir Trabzon Kart çeşididir.

Ücretsiz Trabzon Kart, sarı basın kart sahiplerine, emniyet hizmetleri sınıfı personeline, engellilere ve refakatçilerine, 65 yaş ve üzerindeki Türk vatandaşlarına, Türkiye İstatistik Kurumu çalışanlarına, orman muhafaza memurlarına, postacılara ve dağıtıcılara, belediye zabıtalarına, gümrük muhafaza memurlarına, belediye çalışanlarına, devlet sporcularına, gazi veya vazife malulü yakınlarına ve şehit yakınlarına veriliyor.

İndirimli Trabzon Kart ise öğrenciler, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı personeli ve 60 ile 65 yaş arasındaki Türk vatandaşları tarafından kullanılabiliyor.

Trabzon Kart Nasıl Alınır?

Trabzon Kart şehirdeki elektronik kart satış ve dolum ATM’lerinden alınabilir. Diğer Trabzon Kart çeşitlerini alabilmek için gerekli belgeler ile birlikte Gülbaharhatun Mahallesinde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’ne başvuru yapılması gerekiyor.

İndirimli Trabzon Kart almak isteyen öğrenciler, güncel eğitim-öğretim yılına ait öğrenci belgesi veya öğrenci kimlik kartlarının fotokopisi ve 1 adet fotoğraf ile başvuru yapabilirler. Normal Kart ücreti 20TL ve İndirimli Kart ücreti 25TL olarak uygulanmaktadır.

Ücretsiz Trabzon Kart alabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından kendilerine verilmiş olan engelli kimlik kartı ile başvuru yapılabilir. Engelli kartı olmayan kişiler %40 ve üzeri engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu fotokopisi ile de müracaat edebilirler. Engelli refakatçileri ise “refakatçi hakkı vardır” ibaresi bulunan engelli kişinin engelli kimlik kartı ya da ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu fotokopisi ile başvuruda bulunabilirler.

65 yaş ve üzerindeki Türk vatandaşlarının Ücretsiz Trabzon Kart çıkarabilmek için kimlik kartı fotokopileri ile başvuru yapması gerekiyor.

Ücretsiz Trabzon Kart almak isteyen orman muhafaza memurları, belediye zabıtaları, gümrük muhafaza memurları, Türkiye istatistik Kurumu çalışanları, postacı ve dağıtıcılar görev yeri belgeleri ve personel kimlik kartı fotokopileri ile başvuru yapabilirler.

Şehit yakınları, gazi veya vazife malulleri ve yakınları, Ücretsiz Trabzon Kart alabilmek için Bakanlık tarafından kendilerine verilen ücretsiz seyahat kartlarının fotokopisi ile müracaat edilebilir.

Trabzon Kart’a Bakiye Yükleme

Trabzon Kartınıza bakiye yüklemek için iki yol bulunmaktadır. Birincisi şehir içerisinde bulunan kart dolum merkezleri kullanabilir. İkinci yöntem ise Akıllı Biletim uygulamasından online olarak gerçekleştirilebilir.

Kaynak
TBŞB