KKTC'nin Kuruluşunun 38. Yıl Dönümü

15 Kasım 2021 12:27 Gündem
resimler-haber/kıbrıs_kurtuluş.jpg
google news

Bu sene Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 38. yıldönümü kutlanıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sosyal paylaşım sitesi Twitterda
"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 38. yıldönümünü gönülden kutluyorum. #KKTC’nin istikbal ve istiklal mücadelesinde Kıbrıs Türk kardeşlerimizle omuz omuza yürümeye devam edeceğiz!" sözleriyle Trt Arşiv görüntülerinin olduğu bir video paylaşarak bu günü andı. 

Trabzonspor, Fenrbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi büyük spor kulüpleri de yaptıkları paylaşımlarla KKTC'nin kurtuluşunu taraftarlarıyla andılar. 

kıbrıs kurtuluşu anma mesajları

Twitter'da KKTC'nin ilk cumhurbaşkanı Rauf Denktaş en çok bahsedilenler arasındaydı.

Rauf Denktaş Kimdir?

Rauf Denktaş 1924- 2012 tarihlerinde yaşamış Türk siyasetçidir. 1924'te Kıbrıs'ın liman kenti olan Baf'ta doğmuştur. Kıbrıs'ta Yunanlıların Enosis fikrine ve Eoka örgütünün faaliyetlerine karşı 1958'de Türk Mukavemet Teşkilatını kurmuş ve Türk direnişinin önderliğini yapmıştır. Kıbrıs Geçiçi Yönetimi Başkan Yardımcılığı'nı da yapan Denktaş, 13 Şubat 1975'te Kıbrıs Türk Federe Devleti'ni kurmuş ve devlet başkanı olmuştur. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin de ilk Cumhurbaşkanı olan Denktaş, bu görevi 1983'ten 2005'e kadar toplamda 21 yıl 5 ay sürdürmüştür.