Korkut Ata Film Festivali 8 Kasımda Başlıyor

03 Kasım 2021 17:23 Kültür/Sanat
resimler-haber/korkut_ata_film_festivali.jpg
google news

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Uluslararası Sinema Derneği tarafından Anadolu Ajansı, Yunus Emre Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi gibi kurumların iş ortaklığıyla İstanbul'da Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali gerçekleştilecek. 

Festival kapsamında kurmaca ve belgesel film yarışmasının yanı sıra "Tarihi Panoroma", "Güncel İnsan Manzaraları", "Cengiz Aytmatov Uyarlamaları" gibi özel gösterimler de yer alacak.

korkut ata film festivali katalog

İhsan Kabil direktörlüğünde gerçekleştirilecek festival filmleri ve belgeselleri, 8-12 Aralık tarihlerinde Beyoğlunda bulunan Atlas, Emek 1948 Sinemaları ve Tarık  Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde gösterimde olacak. Ayrıca İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Cep Sinemasında da festival filmleri gösterime girecekler. Tüm  film gösterimleri ziyaretçilere ücretsiz olacak. 

Festival yönetmeni İhsan Kabil bu etkinliğe dair düşüncelerini şu sözlerle ifade ediyor:
"Bu festivalde, Türkçe ve lehçelerinin konuşulduğu geniş coğrafyadan bağımsız, Türk dünyasından seçme filmler, yarışma, özel bölümler, panel ve sergilerle seyirciyle buluşuyor.

Festivalin, gelecek yıldan başlayarak ilerleyen zamanlarda daha da verimli ve sinema kültürünü besleyecek, gelişmesini sağlayacak bir düzeye gelmesini, genç kuşakların Türk sinemasının Türk Dünyası sinemasının doğal bir parçası olduğu anlayışını benimsemelerini ve Türk sinemasının hangi kültürel kodlarla oluşturulabileceğinin işaretlerini fark edebilmelerini temenni ederiz. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü olmak üzere etkinliğimize katkı veren tüm kuruluşlara teşekkürü bir borç biliriz."

Festival Programı Katalog:korkutatafilmfestivali.com