Kış Olimpiyat Oyunlarında Hedef 2026 Milano

22 Şubat 2022 20:40 Spor
resimler-haber/milano_cortina_olimpiyatlar.webp
google news

Olimpiyat bayrağı, Pazar günü düzenlenen Pekin 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'nın kapanış töreninde 2026 Kış Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak Milano ve Cortina d'Ampezzo belediye başkanlarına teslim edildi.

25. Kış Olimpiyatları, 6-22 Şubat 2026 tarihleri arasında Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından İtalya'nın Milano ve Cortina d'Ampezzo şehirlerinde yapılacak.

Pekin belediye başkanı Chen Jining, Olimpiyat bayrağını Uluslararası Olimpiyat Komitesi başkanı Thomas Bach'a devretti, o da daha sonra 2026'ya ev sahipliği yapan şehirlerin belediye başkanlarına teslim etti.

Türkiye Kayak Federasyonu Milli takım sporcuları Beijing2022 yarışmalarını tamamladı. Alp Disiplini Erkekler Slalomda ülkemizi temsil eden Berkin Usta ilk inişinde yarış dışı kaldı ve olimpiyatları tamamladı.

Kadınlar Kayaklı Koşu Takım sprintte ülkemizi Milli sporcularımız Ayşenur Duman ve Özlem Ceren Dursun temsil etti.  13 ülkenin katıldığı yarı final ilk serisinde yarışan sporcularımız final biletini alamadı.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto yaptığı açıklamada, “24. Kış Olimpiyatlarını Türkiye olarak geride bıraktık. Burada mücadele eden tüm sporcularımızı yürekten kutluyorum. Sürat Pateninde olimpiyat 6.sı olan Furkan’ı, kayakla atlamada bize ilkleri yaşatan Fatih Arda’yı ve düğer sporcularımızı yürekten kutluyorum. Biz Pekin’i geride bıraktık şimdi daha fazla çalışıp Uluslararası alanda başarılı olmak istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak

TKF