Meteorolojiden Sağanak Yağış ve Don Uyarısı

23 Eylül 2021 22:45 Çevre
resimler-haber/METEOROLOJİ_HAVA_DURUMU.jpg
google news

1 HAFTALIK HAVA DURUMU RAPORU

Meteorolojinin paylaştığı son verilere göre 24 Eylül - 30 Eylül haftası mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda batı bölgelerden başlayarak artacağı, Pazartesi gününden itibaren kuzeydoğu kesimlerde mevsim normallerinin biraz altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

DOĞUDA SAĞANAK YAĞIŞ

Meteorolojinin 23 Eylül 2021 Perşembe günü yaptığı son uyarıya göre Cuma sabah saatlerinden itibaren karşılıklı (iki cepheden) rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışlardan en çok etkilenme ihtimalinin olduğu bölgeler: Ağrı, Muş ve Bitlis çevreleri ile Bingöl'ün doğu, Erzurum'un güney ve Van'ın batı kesimleri. 

Bu bölgelerde sağanak yağış verüzgarın  yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TARIMDA ZİRAİ DON UYARISI

Meteorolojinin 23 Eylül 2021 Perşembe günü yaptığı son açıklamaya göre 23 Eylül Perşembe gece saatlerinden başlayarak, 26.09.2021 Pazar sabah saatlerine kadar, tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da hafif şiddetli don olayı etkili olacak.  Başta bu bölgelerdeki üreticiler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ZİRAİ DON TEHLİKESİ İÇİN UYARI SİSTEMİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet üzerinden yürüttüğü hizmetlerden biri olan Zirai Don Uyarı Sistemi ile bulunduğunuz il, ilçe ve bitki adı aramalarıyla bulunduğunuz veya arzu ettiğiniz bölgenin 4 günlük sıcaklık verilerine ulaşabilirsiniz.