Nathan Chen Artistik Buz Pateni Erkekler Serbest Programda Altın Madalya Kazandı

10 Şubat 2022 22:04 Spor
resimler-haber/nagth1.webp
google news

Çin’in başkenti Beijing’de 4 Şubat’ta başlayan ve 20 Şubat 2022 tarihlerine kadar devam edecek 24. Kış Olimpiyat Oyunları’nda Artistik buz pateni erkekler serbest programda ABDli Nathan Chen olimpiyat şampiyonu oldu. Japon Yuma Kagiyama gümüş madalyayı elde ederken Japon Shoma Uno bronz madalyayı elde etti.

Artistik buz pateni erkekler serbest programda ABDli Nathan Chen olimpiyat şampiyonu oldu. Japon Yuma Kagiyama gümüş madalyayı elde ederken Japon Shoma Uno bronz madalyayı elde etti. Önceki iki olimpiyatın şampiyonu Japon Yuzuru Hanyu yarışmayı dördüncü sırada tamamladı.

Kısa programın da birincisi olan Nathan Chen buz pistine son sırada çıktı. Rocket Man adlı serisiyle yarışan Chen, beş adet dörtlü atlayış gerçekleştirdi ve bunlardan yüksek uygulama puanları aldı. Serbest programı 218.63 puanla bitiren Chen, kısa program puanıyla birlikte toplam 332.60 puana ulaştı. Chen serisine dörtlü flip/üçlü toeloop atlayışıyla başladı ve bu bağlantılı atlayıştan çok yüksek puan aldı. Ardından yine yüksek puan aldığı solo bir dörtlü flip atlayışı gerçekleştiren Chen’in serisi içinde attığı dörtlü lutz mükemmele yakın uygulama puanı aldı. Nathan Chen son birkaç yıldır gösterdiği başarı ile altın madalyaya en yakın isim olarak görülüyordu.

Nathan Wei Chen kimdir?

Nathan Wei Chen, üç kez Dünya şampiyonu, 2017 Dört Kıta şampiyonu, üç kez Grand Prix Final şampiyonu ve altı kez ABD ulusal şampiyonu olan Amerikalı bir patencidir. 1999 doğumlu patenci 1.68 cm boyundadır. Chen, dörtlü atlayışları kolaylıkla gerçekleştirme yeteneğinden dolayı "Dörtlü Kral" olarak lakaplıdır. Chen, yarışmada beş tür dörtlü atlayış ( toe loop , Salchow , loop , flip ve Lutz ) ve tek bir yarışmada sekiz dörtlü atlayış gerçekleştiren ilk patencidir.

Kaynak

Aylin Çetinkaya

Bonnie D. Ford

Charles Curtis

Simone McCarthy