PTT 181 Yıldır Bizlerle.. Ulaştırma Bakanlığından PTT'ye Anlamlı Jest

22 Ekim 2021 22:13 Gündem
resimler-haber/ptt_181_yıl_ptt_kim_kurdu_abdulhamit.jpg
google news

 PTT’nin 181. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlaması ve bu gün münasebetiyle "Sirkeci Büyük Postane Binası Dış Cephelerine Tuğra ve Aramaların Konumlandırılması" töreni gerçekleştirildi.Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da katıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca paylaşılan tanıtım videosunda PTT İstanbul Başmüdürü  PTT'nin kuruluşuna şu ifadelerle değindi:

PTT 1840 yılında kurulmuştur. Kuruluşundan 65 yıl sonra Sirkeci Büyük Postane adı altında 1905 yılındaII. Abdulhamit Han döneminde yapımına bu binanın başlanmış, 1909 yılında Sultan Reşad döneminde de tamamlanmıştır."

Törende kuruluş yıllarında padişahların tuğralarının bulunduğu binanın iki girişine, daha sonraki yıllarda kaldırılan Sultan Abdulhamid ve Sultan V. Mehmet Reşat'ın bulunan tuğraları restore edilerek tekrar yerleştirildi. 

abdulhamid ve mehmet reşadın tuğra görselleri

Merasime katılan  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu;

"Özellikle son iki yıldır ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde PTT'miz, tüm fertleri ile ülkemizin ihtiyaç duyduğu her anda milletimizin yanında olmuş, gencinden yaşlısına hiçbir vatandaşımızdan desteğini esirgememiştir. Bugün, Osmanlı padişahlarından II. Abdulhamit Han ve V. Mehmet Reşat'a ait tuğraların, tekrar Sirkeci Büyük Postane'mizdeki yerlerine konulduğu bu anlamlı törende birlikteyiz." ifadelerinde bulundu.

Tuğra Nedir?

Osmanlı padişahlarının imza yerine kullandıkları, özel biçimi olan bir tür mühür. Dönemin padişahı, o dönemde hüküm sürdüğünü halka duyurabilmek amacıyla mührünü madeni paralara bastırır, yaptırdığı kurumlara tuğralarını koydurtabilirdi.


Kapak Görsel: Adil Karaismailoğlu Twitter Adresi