Reanne Evans, İngiltere'deki 11. Tacı Kazandı

05 Ağustos 2022 15:44 Spor
resimler-haber/Ploychompoo_Laokiatphong.webp
google news

Reanne Evans, Leeds'teki Northern Snooker Center'da Ng On Yee'yi 4-3 yenerek Taom Birleşik Krallık Kadınlar Snooker Şampiyonası'nı rekor bir şekilde 11. kez kazandı.

Evans'ın sezon açılışındaki zaferi, Eylül 2021'deki aynı etkinlikten bu yana ilk sıralama etkinliği zaferini ve Tur'un en çok çekişmeli ikinci şampiyonluğunda art arda üçüncü başarısını temsil ediyor. Bu galibiyet, Evans'ı Allison Fisher tarafından kırılan tüm zamanların rekorunun dördü arasına taşıyarak, toplamda 64. sıradaki etkinlik unvanı oldu.

Dünyanın bir numarası Chucky Preston'ı (3-0), Jamie Hunter (3-1) ve Rebecca Kenna'yı (4-1) mağlup ederek 2002'deki etkinlikteki ilk maçından bu yana İngiltere'deki 14. finaline ulaştı.

Yan Turnuvalar

Ploychompoo Laokiatphong ve Tessa Davidson sırasıyla 21 Yaş Altı ve Büyükler turnuvalarında çifte şampiyonluk yaşadı ve ikili kategorilerdeki üstünlüklerini sürdürdü.

Laokiatphong'un ilk kez genç finalist Chloe Payne'e karşı kazandığı zafer, Taylandlı oyuncunun 21 Yaş Altı sıralamasında ilk kez bir numaralı oyuncu olduğunu gösteriyor.

Davidson’nın Sarah Dunn'a karşı kazandığı zafer, eski sıralama etkinliği galibinin, şimdiye kadar oynadığı dört etkinlikten dört şampiyonlukla Ocak ayında piste dönmesinden bu yana Büyükler Turu'ndaki kusursuz rekorunu koruduğunu görüyor. İkinci sıradaki Jenny Poulter'ın önünde en iyi Seniors sıralamasını koruyacak.

Kaynak
WWS