Sanal Evrende Arsa Satışları

26 Aralık 2021 14:14 Bilim
resimler-haber/sanal_arsa885.JPG
google news

Pratik anlamda, artırılmış ve sanal gerçeklik ürün ve hizmetlerini ifade eden Metaverse “Sanal Evren, Kurgusal Evren, Evren Ötesi” kavramı, internetin gelişimindeki bir sonraki aşama olarak adlandırılıyor.

Bu teknoloji, gerçek dünyayı baz alır ve bilgisayar tarafından oluşturulan görüntüleri de ekler. Kullanıcılar hem sanal nesnelerle hem de gerçek nesnelerle etkileşime girebilir. Bu evren bilgisayarlar, android cihazlar ve 3D cihazlar sayesinde insan bilişinin yapay bir fiziksel ortama dâhil olmasını sağlar.

Örneğin mobilyacı, yeni bir oturma grubunun bir müşterinin oturma odasında nasıl görüneceğini göstermek için kullanır.

Sanal evren “Metaverse” in temeli, 1992 yılında yazar Neal Stephenson'un yazdığı Snow Cash (Nakit Kar) kitabına dayanıyor. Stephenson kitabında fizik, artırılmış gerçeklik ile sanal gerçekliğin bir internet ortamında paylaşıldığı teorisini işliyor.

Bugün dünyadaki en önemli metaverse yatırımcılarının başında sanal gerçeklik cihazları üzerine çalışan Oculus şirketi geliyor. Ayrıca, Roblox gibi oyun platformları da bu alanda büyük Ar-Ge yatırımları yapmaktadır. Metaverse konusuna öncülük eden teknoloji firmalarından biri elinde milyonlarca insanın metaverilerine sahiptir Facebook’tur. Facebook CEO'su Zuckerberg, Metaverse için "yeni nesil internet" tanımında bulunuyor. Bazı oyun şirketleri hali hazırda Metaverse dünyasını kısmen uygulamaya geçmiş durumda.

Metaverse Sanal evrende arsa satışları
Sanal evrende arsa satışları

Metaverse Arsa Nasıl Alınır?

Öncelikle arsa satışı gerçekteki gibi arsayı bulup sonrasında sahibiyle görüşmüyorsunuz. Tüm süreç internet üzerinden yürüyor ve arsanız da sanal olarak sizin oluyor.

Metaverse arsaları almak için öncelikle arsa satışını yapacak olan bir proje bulmanız gerekiyor. Metaverse evreninde arsa atışı yapacak projeyi seçmeniz gerekiyor. Bir arsa alabilmek için hangi projeden arsa alacağınıza karar vermeli ve projenin sitesini ziyaret etmeli ve oradaki adımları takip ederek satın alma işlemini gerçekleştirmelisiniz. Sanal evren “Metaverse” arazi satışlarına aracılık eden sanal emlak şirketleri de bulunuyor. Ancak, arsa almak için bu emlak şirketlerine komisyon ödemeniz gerekiyor.

Metaverse arazi satın alma işlemleri standart değildir. Her metaverse arazi satışı yapan projedeki kurallar ve satış metotları bir birinden farklılık gösteriyor.

Metaverse Coin Ne Anlama Geliyor?

Metaverse coinleri, tıpkı Bitcoin ve diğer altcoinlerde olduğu gibi kripto para borsaları üzerinden satın alınabiliyor.

Metaverse Arsa Fiyatları

Metaverse arsa satışları coinler üzerinden yapılmaktadır. En değerli 5 coin birimleri Polkadot (DOT), Axie Infinity(AXS), The Sandbox(SAND), Decentraland (MANA), Enjin Coin (ENJ) ve, Metahero (HERO) dur. Genellikle sanal metaverse arsası satan projeler kendilerine ait sanal para birimi de çıkartıyorlar ve satışlarını bu para birimi üzerinden gerçekleştiriyorlar. Konuyu çok daha iyi anlayabilmeniz adına sanal bir örnek vermek gerekirse; Örneğin “Bir Moren Metaverse Arazisi” satışı yapılıyor. Buradan arsa satın alabilmeniz için “Moren Coin” almanız gerekiyor. Bu sanal para birimi ile sanal arazileri satın alabilirsiniz.

Metaverse arsa fiyatları seçilen yere göre belirlenmekte olup gerçek dünyada olduğu gibi sanal arsa fiyatları da arsanın bulunduğu konuma göre fiyatlandırılmaktadır.

NOT: Bu haberde yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Moren Haber sorumlu tutulamaz.