Sanal Gerçeklik Ve Ekoturizm

04 Ağustos 2023 21:41 Yaşam
resimler-haber/cultural_haritage_and_ecotourism.webp
google news

Avrupa Birliği Denizcilik ve Balıkçılık Genel Müdürlüğünden yapılan bildirimde;  “CREAMARE projesi kapsamında Tremiti Adaları'ndaki (İtalya) tarihi bir gemi enkazının dalgıç olmayanlar için bile erişilebilir kılmak üzere dijital ortama aktarıldığı” belirtilmektedir.

Okyanus, çağlar boyunca dinlenme yerlerini deniz tabanında bulan sayısız arkeolojik hazineye sahiptir. Bu yerleri kişisel olarak keşfetmek için dalgıç olmak gerekir, ancak yeni teknolojiler bu olağanüstü mirası herkes için erişilebilir kılıyor.

Açıklamada, “Taranto'daki Sualtı Kültürel Mirası Ulusal Müfettişliğindeki bir serginin 750 metre derinlikten çıkarılan antik amforaların etkileşimli ekranlar ve VR kulaklıkları, ziyaretçilerin eserlerin ayrıntılarına ve keşiflerine unutulmaz bir bakış atmalarına olanak tanıdığı” aktarılmaktadır.

Bildirimde, “Malta'daki CORALLO projesinin turistik bölgelerde etkileşimli okyanus okuryazarlığı sergileri başlattığını ve yerel turizmi daha sürdürülebilir hale getirmeyi ve Malta'nın giderek kentleşen kıyı şeridi boyunca bozulmamış Natura 2000 alanlarının korunmasına yardımcı olmak için eko-turizm dernekleriyle işbirliği yapıldığı” belirtiliyor.

Kaynak

AB Denizcilik ve Balıkçılık Genel Müdürlüğü